25. septembrī Ventspilī, teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē gaidāms tumsnējās elektroniskās mūzikas mākslinieka Luisa Vaskeza (Luis Vasquez) projekta “The Soft Moon” koncerts.

Mākslinieks, kura mūzika ievelk dziļi sevī

The Soft Moon ir tumsnējs elektroniskās un, kaut nosacīti, bet tā dēvētā post-punk žanra estētikai radniecīgas mūzikas mākslinieka Luisa Vaskeza (Luis Vasquez) projekts, ko tas aizsāka 2009. gadā. Raksturlielums tumsnējs ir drīzāk mēģinājums vienkāršot The Soft Moon un tā līdera mūzikā saklausāmo un klausītājā tādējādi radīto noskaņu un asociācijas. Klusinātā, sāpju pilnā balss un pēdējā albumā Deeper jo īpaši dzirdamais minimālistiskais producentu darbs ne vienā vien klausītājā raisa izjūtu kā baisā sapnī. Tiesa, tieši dažubrīd gotiskā un drūmi sentimentālā Vaskeza murdoņa un lipīgās muzikālās partijas ievelk sevī tik dziļi un reizē patīkami, ka negribas pamosties no šī sapņa.

 

Luiss Vaskezs savā daiļradē, šķiet, nemitīgi cenšas radīt nihilistiskus stāstus, apcerot identitāti, veselo saprātu un nāvi. Par to liecina tādas frāzes kā «neredzu savu seju, nezinu, kas esmu» vai «kāpēc esam dzīvi», «kas šī ir par vietu» viņa dziesmu tekstos. Mūzikā tā var izklausīties pēc liriskas retorikas, bet ikdienā Vaskezs izaicina šodienas veselo saprātu, īpašu uzmanību pievēršot tam, kā dzīvojam.

 

Tiem, kam The Soft Moon daiļrade ir jaunums, koncerts Ventspilī ļaus klātienē redzēt vienu no šābrīža ievērojamākajiem šī žanra pārstāvjiem – ne velti kulta grupa Depeche Mode pagājušogad personīgi izvēlējās Vaskeza projektu par pavadošajiem mūziķiem Eiropas turnejas ietvaros...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: