Iespējamais iemesls, kāpēc vakar izcēlās ugunsgrēks uzņēmuma "Kurzemes granulas" teritorijā Ventspilī, saskaņā ar pirmatnējo informāciju varētu būt šķeldas pašaizdegšanās.

Līdz ar to, visticamāk, nav notikusi ļaunprātīga dedzināšana, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga.

Šķeldas kaudzes ugunsgrēkā cietušo nav. Notiek apstākļu noskaidrošana, bet kriminālprocess saistībā ar šo ugunsgrēku nav sākts.

Ugunsgrēks šķeldas kaudzē zem atklātas debess uzņēmuma teritorijā izcēlās 7.septembra rītā ap plkst.6.15. Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Ventspils daļas komandieris Aivars Raukaitis, ugunsgrēks pilnībā likvidēts pirmdienas plkst.20.41. Kopējā degšanas platība bijusi 400 kvadrātmetri.

Raukaitis vakar pastāstīja, ka ugunsgrēks izcēlies nevis uzņēmuma ražošanas telpās, bet gan zem atklātas debess, proti, šķeldas kaudzē, kas atrodas uz betonēta laukuma.

Dzēšanas darbos bija iesaistīta paša uzņēmuma tehnika - trīs frontālie iekrāvēji un viens ekskavators, ar kausiem pamazām norokot gruzdošo šķeldas kaudzi. Savukārt ugunsdzēsēju autocisternas nodrošināja gruzdošās šķeldas laistīšanu. Dzēšanas darbos bija iesaistītas kopumā četras ugunsdzēsēju automašīnas un 15 ugunsdzēsēji no Ventspils un Piltenes, kā arī vēl pāris operatīvie dežuranti no Kurzemes reģiona brigādes centra Liepājā.

Arī Raukaitis atzina, ka ticamākais ugunsgrēka izcelšanās iemesls bijusi pašaizdegšanās - par to liecina tas, ka, šķelda, visticamāk, sākusi degt no kaudzes iekšpuses.

Uzņēmumā "Kurzemes granulas" notikušo nekomentēja.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: