23. aprīlī, plkst. 19:00 ar iestudējumu „Dienas varonis” Ventspilī, teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē viesosies “Dirty Deal Teatro”.

Izrādes “Dienas varonis” autors Ģirts Šolis par darbu šai izrādē nominēts “Spēlmaņu nakts 2014″ balvai kategorijā “Gada sasniegums oriģināldramaturģijā”.

 

Zigurds (Kristians Kareļins) ir pavisam vienkāršs vīrs, kurš dzīvo kopā ar draudzeni (Katrīna Albuže), strādā par dzīvnieku barības degustatoru un vislabprātāk sēž uz dīvāna pie TV. Taču kādu dienu viņa paša dzīve negaidot kļūst par īstu izdzīvošanas šovu…

 

“Dienas varonis” dramaturģiskais pamats veidojies no ironiskām atziņām, kas dzimušas masu medijos pārraidīto šovu, raidījumu un reklāmu iespaidā, lai izpētītu, cik vērtas ir patiesas emocijas, cik viegli cilvēks pakļaujas provokācijām un cik tālu to ir ētiski izmantot. Režisors Ģirts Šolis nācis no radošās apvienības “umka.lv” un šajā izrādē turpina gan pieaugušo leļļu teātra attīsīšanu Latvijā, gan “umka.lv” izrādēs “Vectēva vakars” iesākto sabiedrisko un politisko aktualitāšu parodēšanu.

 

Izrādes režisors Ģirts Šolis kopā ar kolēģi ansamblī “Gaujarts” Edgaru Šubrovski ir arī izrādes muzikālā noformējuma autors. Leļļu māksliniece un scenogrāfe - Ilze Egle, horeogrāfe – Katrīna Albuže. Lomās - Katrīna Albuže, Kristians Kareļins, Madars Zvagulis un Aleksejs Geiko.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: