Sestdien, 28. martā, plkst. 13.00 sporta hallē „Pārventa”pirmo spēli Latvijas Nacionālās līgas Izslēgšanas spēļu pusfinālā aizvadīs volejbola klubs „Ventspils” tiekoties ar SK „RTU” komandu. Sērija notiks līdz divām uzvarām.

VK „Ventspils” pēc regulārās sezonas ar iegūtajiem 39 punktiem ieņēma otro vietu turnīra tabulā, piekāpjoties SK Jēkabpils Lūši, kuri 18 spēlēs izcīnīja 42 punktus.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ventspilniekiem pretī stājās septītās vietas īpašniece VK „LSPA/Stopiņi”. Lai arī par šī pāra favorītiem tika uzskatīti VK Ventspils, ņemot vērā gan vietu turnīra tabulā, gan to, ka abās savstarpējās šīs sezonas spēlēs uzvaru izcīnīja tieši kurzemnieki, pirmajā ceturtdaļfināla spēlē Ventspilī par pāsrteigumu parūpējās pretinieki un svinēja negaidītu uzvaru ar 3:1 (25:20; 19:21; 25:21; 25:21).  

Ņemot vērā, ka ceturtdaļfinālu sērijas tiek aizvadītas līdz vienas komandas divām uzvarām, tad VK „Ventspils” atradās ļoti nepatīkamā situācijā, jo atradās iedzinējos ar 0:1 un atbildes spēle norisinājās pretinieku laukumā. Taču ventspilnieki bija ieradušies uz spēli ar apņēmību nebeigt šo sezonu priekšlaicīgi un uzvarēja pārliecinoši ar 3:0 (25:21; 25:23; 25:16), kas nozīmēja, ka jau pēc divām dienām Ventspilī norisināsies izšķirošā sērijas spēle par iekļūšanu pusfinālā. Turpinot iepriekšējā spēlē iesākto, VK „Ventspils” trešajā spēlē uzvarēja pārliecinoši ar 3:0 (25:21; 25:13; 25:23), pierādot, ka pirmā spēle bija tikai neveiksme. Tādejādi ventspilnieki sērijā svinēja uzvaru ar 2:1 un pusfinālā tiksies ar SK „RTU”, kuriem ceturtdaļfinālā bija nepieciešamas tikai divas spēles, lai pieveiktu VK „Aizpute”.

Otrajā pusfinālā tiksies: SK Jēkabpils Lūši un VK Aizkraukle.

VK ''Ventspils'' sastāvā spēlē Matīss Kaņeps, Māris Bite, Aivars Černuho, Arvis Anderšmits, Arvis Rūsis, Valters Gertners, Andis Maksīmovs, Andrejs Černuho, Aigars Blumbergs, Andis Bogdānovs, Jevgenijs Sikureņics, Henrijs Bernāns, Valters Vensbergs, Arnolds Freibergs, Askolds Roberts Jāvalds, Jānis Grundbergs un Kristaps Šepte. Komandas galvenais treneris Edgars Zviedrāns, kuram assistē Ilmārs Vensbergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: