Baltijas Basketbola līgas (BBL) 2014./15. gada sezonas čempiona titulu šovakar izcīnīja "Šiauliai", kas otrajā spēlē ar 88:80 pagarinājumā pārspēja Latvijas čempionvienību "Ventspili". Divu spēļu summā rezultāts bija 156:150.

Pirmajā mačā Ventspilī uzvaru svinēja mājinieki, tiesa, tikai ar divu punktu pārsvaru (70:68). Spēles gaitā vadība mainījās 13 reizes, turklāt nevienai komandai neizdevās atrauties tālāk par sešiem punktiem. Bija gaidāms, ka tikpat līdzīga cīņa varētu būt arī šovakar, turklāt abas komandas nesen piedzīvoja zaudējumus vietējās līgās. Gan "Šiauliai", gan "Ventspils" zina, kādas sajūtas rada Baltijas čempiona tituls. Šauļi par čempioniem kļuva pirms gada, bet "Ventspils" savu vienīgo titulu izcīnīja 2013. gadā.

Šauļu basketbolisti ātri ieguva nelielu vadību (6:2), taču drīz vien to izsēja. Laukuma saimnieki aizsardzībā nebija gatavi noturēt ventspilnieku garā gala spēlētājus Hārviju Grantu un Artjomu Butjankovu, turklāt uzbrukumā Šauļu grozi nelabprāt pieņēma mājinieku metienus. Arī ventspilniekiem labas epizodes mijās ar kļūdām, un pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 18:17 mājinieku labā. Otrās ceturtdaļas sākumā ventspilnieki pēc vairākiem veiksmīgiem uzbrukumiem izvirzījās vadībā ar +5 (26:21; lielākais pārsvars līdz tam brīdim), taču turpinājums šai ofensīvai nesekoja. Ceturkšņa lielāko daļu mačs ritēja punkts punktā, bet līdz ar puslaika beigām Kristaps Janičenoks panāca +6 "Ventspilij" (38:32).

Otrā puslaika sākumā ventspilnieki atrāvās līdz pat +10 (44:34), ko šādā spraigā spēlē varēja uzskatīt par diezgan ievērojamu pārsvaru, tomēr "Šiauliai" ar diviem ātriem tālmetieniem parādīja, ka fināla iznākums vēl netiks izšķirts tik ātri. Šauļu basketbolisti ieguva pārliecību un atguva arī vadību. Līdz ar Granta atgriešanos laukumā (pirmajā puslaikā nopelnīja trīs piezīmes), ventspilnieku uzbrukumsatdzīvojās un neļāva Šauļiem aizmukt. Pirms izšķirošajām 10 minūtēm 61:57 mājinieku labā.

Butjankovs un Grants parūpējās, lai ceturtās ceturtdaļas sākumā ventspilnieku punktu raža papildinātos diezgan raiti, taču aizsardzībā viesi nespēja apturēt Gintaru Leonaviču, kura precīzie metieni ļāva "Šiauliai" saglabāt nepieciešamo pārsvaru. Ventspilniekiem nepalīdzēja arī pašu pieļautās kļūdas, garām aizmestie brīvie metieni un nespēja izcīnīt atlēkušo bumbu pie sava groza.

Pēc rezultatīvā ceturtdaļas sākuma sekoja četru minūšu sausums, kura laikā punkti netika gūti, bet pēdējās divas minūtes ar +5 sāka mājinieki (74:69). Pēc Žaņa Peinera soda metiena un ar pūlēm noturētas aizsardzības ventspilnieku kapteinis Akselis Vairogs ar caurgājienu atjaunoja līdzsvaru summā. "Ventspils" vēlreiz izturēja aizsardzībā, taču Janičenoka metiens uzbrukumā bija no ļoti sarežģītas pozīcijas un 11 sekundes līdz beigām uzbrukumu ieguva mājinieki. Rokas Giedraitis aizmeta garām tālmetienu, kas nozīmēja, ka uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešams papildlaiks.

Pagarinājuma pirmajās divās minūtēs "Šiauliai" ar presinga un agresīva uzbrukuma palīdzību palielināja pārsvaru līdz +8 (82:74). "Ventspils" uzbrukums tā arī nespēja rast veidu, kā regulāri tikt galā ar mājinieku aizsardzību, tikmēr pēdējās ventspilnieku cerības izdzēsa Ģiedraiša tālmetiens 22 sekundes līdz pagarinājuma beigām. Spēle noslēdzās ar rezultātu 88:80 mājinieku labā – summā "Šiauliai" uzvarēja ar 156:150.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: