Latvijas basketbola čempionvienība "Ventspils" šodien Baltijas Basketbola līgas (BBL) fināla pirmajā spēlē savā laukumā ar 70:68 pārspēja "Šiauliai" komandu. Atbildes spēle notiks 1. aprīlī.

Apskati foto!

Pats spēles sākums ventspilniekiem nebija veiksmīgs – Roberta Štelmahera vadītā komanda gandrīz četras minūtes nespēja gūt punktus, lai gan mājiniekiem neradās problēmas izspēlēt uzbrukumu līdz samērā brīvam metienam. Artis Ate un Kristaps Janičenoks divu minūšu laikā no 0:6 panāca izlīdzinājumu (10:10) un turpinājumā spēle ritēja punkts punktā – neviena no komandām nespēja iegūt pārsvaru, kas būtu lielāks par trim punktiem. Pēc 20 minūtēm neliels pārsvars bija mājiniekiem (34:32), kuriem šovakar bija jāiztiek bez amerikāņu uzbrucēja Troja Bārnīsa.

Otro puslaiku ventspilnieki sāka cerīgi, veiksmīgi darbojoties abos laukuma galos un palielinot savu pārsvaru līdz sešiem punktiem. Gaidītais turpinājums gan izpalika – "Šiauliai" uzbrukumā tika galā ar mājinieku piedāvāto aizsardzību un pamazām samazināja jau tā nelielo rezultāta starpību. "Ventspils" bija vadībā praktiski visu trešo ceturtdaļu, bet pirms izšķirošajām 10 minūtēm mājinieku pārsvars bija minimāls - +1 (50:49).

"Ventspils" problēmas turpinājās arī ceturtās ceturtdaļas sākumā. Viesi nepilnu divu minūšu laikā iemeta sešus punktus un neielaida nevienu grozu, un Štelmaheram neatlika nekas cits, kā vien pieprasīt minūtes pārtraukumu. Nākamās divas minūtes noritēja jau ventspilnieku zīmē – divreiz bumba groza apakšā tika nogādāta Hārvijam Džerajam Grantam, bet vadību mājiniekiem ar precīzu tālmetienu atguva Akselis Vairogs (57:55).

Neviena no komandām atlikušajā laikā tā arī nespēja iekrāt lielu pārsvaru. Spēle noslēdzās ar 70:68 mājinieku labā. Atbildes spēle Šauļos tiks aizvadīta 1. aprīlī, mača sākums plkst. 18:30. Par BBL čempioni kļūs tā komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.
 

Tikmēr pirmajā cīņā par bronzas medaļām Igaunijas "TU/Rock" ar 72:63 savā laukumā uzveica Utenas "Juventus". Šajā pārī atbildes spēle notiks 2. aprīlī.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: