10. martā plkst. 18:00 teātra namā "Jūras vārti" tiks demonstrēta režisora Arvīda Krieva dokumentālā filma „Freimis. Mārtiņš Freimanis”, kas tapusi sadarbībā ar nodibinājumu „Mārtiņa Freimaņa fonds”.

Režisora rīcībā ir unikāli videomateriāli, jo, dzīvojot kaimiņos, Mārtiņš viņam uzticējies vairāk – ne kā citiem žurnālistiem, reportieriem, kas par viņu rakstījuši. Dokumentālajā filmā „Freimis. Mārtiņš Freimanis” apkopoti spilgtākie fragmenti no aizraujošākajiem un emocionālākajiem brīžiem Mārtiņa dzīvē.

 

Arvīds Krievs stāsta: „Iecere veidot filmu par Mārtiņu Freimani mums ar operatoru Dāvi Sīmani radās krietni sen un it kā nejauši. Meklējām aktierus spēlfilmai, ar rokas kameru tāpat „pafilmējot”, lai pieradinātu aktieri un redzējām, cik viegli Mārtiņš kontaktējas ar kameru. Bija skaidrs arī, ka toreiz vēl maz pazīstamā grupa „Tumsa” dienās kļūs slavena un tāds videomateriāls būs filmas vērts. Materiāli, kas ir mūsu rīcībā, ir unikāli, tādu nevienam nav. Un tur ir ne tikai spožā Mārtiņa dzīves puse, kādu redz publika uz skatuves....”

 

Dokumentālās filmas galvenais filmas mērķis bija iemūžināt Mārtiņa Freimaņa piemiņu filmā, kas atspoguļotu ne tikai viņa personību un dzīvi, bet arī Latvijas mūzikas vēsturi, kuras sastāvdaļa ir arī Mārtiņš Freimanis. Pusotru stundu garā filma „Freimis. Mārtiņš Freimanis” ļauj iepazīt mūziķi no jauna.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: