Sestdien, 7.martā Ventspils muzejs aicina uz Princešu un pirātu dienu pilī. Šogad tā paies Ķīnas laternu svētku noskaņā.

Ventspils muzejs piedāvā svinēt svētkus, kas radušies 180 gadus pirms mūsu ēras un Ķīnā šogad tiks svinēti 5.martā, bet, kamēr no Ķīnas līdz Latvijai tiek, jau 7.marts klāt un ikgadējā Princešu un pirātu diena pilī aicina mazos ņemt līdzi lielos, un kopā iepazīt Ķīnas Pavasara svētkus!

Laternu svētki Ķīnā aizsākušies par godu Rietumu dinastijas Haņ pārstāvim Veņdi, kurš ticis pasludināts par imperatoru šajā dienā. Notikumam par godu, viņš pavēlējis visiem izkārt sarkanas laternas, kas kļuva par tradīciju un joprojām šajos 2195 gadus senajos svētkos Ķīnā izkar laternas, dejo tradicionālo Lauvu deju, staigā uz ķekatām un ēd gardus pelmeņus. Nelielu ieskatu senās zemes dejās, mūzikā, svētku rotājumos un pasaulei būtiskajos izgudrojumos varēs gūt sestdien, 7.martā Livonijas ordeņa pilī no plkst.12-15.

 

Laternu svētkos piedalīsies horeogrāfijas deju ansamblis Konfeti, Ventspils nopietnie jaunie mūziķi, princese Dota, nenopietnie muzeja darbinieki un Pūķis...

 

Ieeja- EUR 4,20 ģimenēm (2 pieaugušie +1-5 bērni); EUR 2,10 (pieaugušie); EUR 1,10 (skolēni, pensionāri, studenti)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: