Sestdien, 28. februārī plkst. 18:00 teātra namā „Jūras vārti” uz tautas deju kolektīvu koncertu „Deju putenī” aicina Ventspils Augstskolas jauniešu tautas deju kolektīvs „Strautuguns” un vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs „Strautuguns”.

Koncertā piedalīsies arī Latvijas Universitātes Tautas deju ansamblis „Dancis”, Rīgas pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas deju ansamblis „Pērle”, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas deju ansamblis „Rucavietis” un Talsu tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Talsu Kurši”.

 

Lai arī pēdējos gados ziema mūs nepārsteidz ar brangiem puteņiem un šobrīd laukā jau dzirdami putnu treļļi, tautas deju kolektīvu dejotāji izdejos visdažādākās dejas, kas uz teātra nama „Jūras vārti” skatuves iegriezīs īstu deju puteni. Puteņa laikā vējš iegriež apkārtējo dabu lielā dejā, līdzīgi kā meitu brunči, kuri izdaiļo deju skatuvi. Izbaudīt deju, tostarp Latvijas vadošo kolektīvu sniegumu, ir aicināts ikviens, kurš vēlas puteņu mēneša pēdējo dienu aizvadīt neierastāk.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: