Ventspils Jaunrades namā risinājās Latvijas kausa galda hokejā otrā posma sacensības.

Ventspils posma sacensībās pavisam piedalījās 69 spēlētāji no Rīgas, Inčukalna, Jēkabpils, Skrundas, Jūrkalnes, Popes un Ventspils. Jāpiebilst, ka spēles tika aizvadītas jaunā Jaunrades nama zālē, kur turnīru atklāja nama direktore Daiga Silarāja.

Sacensības sākās ar grupu turnīru, kurā visi dalībnieki tika sadalīti četrās grupās. Izspēlējuši viena apļa turnīru, spēlētāji atbilstoši saviem uzrādītajiem rezultātiem turpināja cīņu trīs līgās. Pirmajā jeb augstākajā līgā iekļuva katras grupas pirmais sešnieks, respektīvi, 24 spēlētāji; septītās līdz divpadsmitās vietas ieguvēji sacentās otrajā līgā, bet pārējie – trešajā. No ventspilniekiem augstākajā līgā iekļuva trīs Jaunrades nama galda hokeja komandas pārstāvji: Valts Grīnbergs, komandas vadītājs un treneris Aleksandrs Žernovojs un turnīra lielākā sensācija Eliāns Ēdelis, kas neoficiāli uzstādīja jaunu rekordu Latvijas galda hokeja vēsturē. Vēl nevienam no spēlētājiem vienpadsmit gadu vecumā nebija izdevies iekļūt augstākajā līgā.

Open (atklātā) nominācijā Latvijas kausa Ventspils posmā uzvaru svinēja Matīss Saulītis no Inčukalna, kas ir arī Eiropas junioru čempions. Otro vietu izcīnīja vēl viens inčukalnietis  – Edgars Saulītis, bet trešajā palika Raivis Pukinskis no Skrundas. No ventspilniekiem visaugstāk tika Valts Grīnbergs – viņam 17. vieta. Aleksandrs Žernovojs ierindojās 19. vietā, bet Eliāns Ēdelis izcīnīja 23.

Arī junioru konkurencē labākais izrādījās Inčukalna spēlētājs Roberts Kupčs, otrajā vietā atstājot Gintu Lasmani no Skrundas, bet trešajā – Ventspils Jaunrades nama pārstāvi Valtu Grīnbergu. Jāatzīmē, ka Eliāns Ēdelis junioru konkurencē izcīnīja augsto sesto vietu.

Dāmu nominācijā pirmo vietu izcīnīja Ilze Zuce-Tenča (arī  Inčukalns), otrā bija Baiba Dace Ozoliņa no Jēkabpils, bet trešā – Laima Kamzola (Ventspils Jaunrades nams).
Veterānu grupā uzvarēja Arnis Vītols no Skrundas, bet otrais palika Ventspils galda hokeja kluba vadītājs Dainis Zariņš.

Nākamais Latvijas kausa posms notiks pēc mēneša Rīgā, bet jāatzīmē, ka tieši Ventspils Jaunrades namā notiks izšķirošās cīņas par iekļūšanu galda hokeja izlasē. Tas tāpēc, ka nākamā gada februārī Ventspilī notiks Latvijas čempionāts junioru, dāmu un veterānu nominācijās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: