Sestdien, 14. februārī plkst. 17.00 Pārventas bibliotēkā Ventspils krievu folkloras kopa „Zdravica” aicina visus krievu folkloras cienītājus uz savu koncertu „Dvēsele, mosties!...”, kurā izskanēs dažādas pēc sava rakstura un izpildījuma manieres kazaku dziesmas, kā arī krievu tautas dziesmas.

Krievu folkloras kopa „Zdravica” redz savu misiju krievu tautas tradīciju saglabāšanā un popularizēšanā un šogad atzīmēs savu 30 gadu jubileju. Savos pastāvēšanas gados kolektīvs ir uzkrājis bagātīgu folkloras materiālu. Kopas repertuārs nemitīgi tiek papildināts ar jaunām tautas dziesmām, tai skaitā arī kazaku dziesmām.

 

Cilvēks nekad neatteiksies no dziesmas, pat ja viņam būs jāatstāj savu Zemi labāka likteņa meklējumos. Dziesma veido cilvēci kā evolūcijas formu, saliedē nāciju, padara cilvēku par cilvēku… Dziesmas, kā visdārgākā bagātība, tiek nodotas no paaudzes uz paaudzi, tās ir garīgais pamats jebkuras tautas pastāvēšanā.

 

Folkloras kopa aicina skatītājus ar savu dvēseli pieskarties tautas dziesmu tīravotam, jo tautas dziesmas silda ikvienu dvēseli grūtu pārbaudījumu brīžos, kā arī atkal dzirdēt kādreiz pazīstamas, bet varbūt jau aizmirstas savas bērnības un jaunības melodijas un vienkārši papriecāties un paskumt kopā ar „Zdravicu”.

 

Par finansiālu atbalstu jauno tautas tērpu izgatavošanā kolektīvs no sirds pateicas Ventspils pilsētas pašvaldībai, Ventspils Kultūras centram un Ventspils Krievu biedrībai.

 

Ieeja koncertā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: