Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas: par to, ka pagrīdē tirgo ventus, pilsētā nežēlīgi ticis sists suns, bet novada ziņās lasiet par dziedniekiem skolā, priekameitām un uzlabojumiem katlumājā.

AKTUĀLI

Notiek ventu pagrīdes tirdzniecība

Ventspils vietējā valūta jeb, precīzāk, atlaižu kuponi venti kļuvuši tik vērtīgi, ka ir aktivizējušās privātpersonas, kas organizē to pārdošanu un pirkšanu.

 

Daudzi reģistrējušies vairākās skolās

Pirmajā topošo pirmklasnieku reģistrēšanas nedēļā izglītības iestādēs saņemti 432 pieteikumi. 38 vecāki bērnu reģistrējuši divās vai pat trīs skolās.

Sasit suni un iemet akā

Ventspilī atkal notikusi vardarbība pret suni. Tikai pateicoties kāda garāmgājēja operatīvai, cilvēka cienīgai rīcībai, dzīvnieks izglābts.

Saslīd un iebrauc kokā

Vakar no rīta pilsētā dažviet brauktuves bija slidenas, tādēļ brauciens kādam autovadītājam beidzās ar viesošanos slimnīcā.

 

NOVADĀ

 

Remontēs, lai taupītu nākotnē

Šajā gadā novada pašvaldība apņēmusies ieguldīt naudu remontdarbos, kuri nākotnē varētu dot ekonomiju. Tā vairākos pagastos iecerēts sakārtot apkures sistēmu.

Par priekameitām un katlumāju

Iedzīvotāju sapulce Ugālē pirmdienas vakarā bija spraiga, kolorīta, skarba un ļoti ilga. Ugālnieki vaicāja pašvaldībai par vairāku ēku likteni, apšaubīja dziednieka darbību likumību, skaidroja katlumājas projekta gaitu.

SPORTS

Drēzdenē ar pluss zīmi

Pasaules kausa posmā šorttrekā, kas risinājās Vācijas pilsētā Drēzdenē, labi sevi apliecināja jaunie ventspilnieki Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks.

Jaunajiem olimpiešiem septiņas medaļas

Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādē, kas risinājās Ērgļos, pie medaļām tikuši arī Ventspils jaunie sportisti. Viņi slidošanā izcīnījuši visa kaluma godalgas, no kurām divas ir zelta.

 

Daugavpilī piedzīvo dramatisku zaudējumu

Latvijas čempionātā telpu futbolā dramatisku zaudējumu piedzīvojuši FK VTO spēlētāji, divas minūtes pirms mača beigām ielaižot vārtus un viesos ar 1:2 zaudējot BFC Daugavpils.

VĒSTURE

Kā radās "Ventas Balss"

Pirmie laikraksti Ventspilī parādījās jau 20. gadsimta pirmajos gados. Tiesa, ir nepierādāms viedoklis, ka bijis kāds preses izdevums, kurš iznācis jau 19. gadsimta beigās. Ja tā arī ir, tad neviens no šī laikraksta numuriem nav saglabājies. Ar mainīgiem panākumiem mūsu pilsētā tika izdoti ap 20 periodisko preses izdevumu. Dažiem bija ilgāks mūžs, citi noturējās virs ūdens tikai gadu vai divus. Ventspils Apskats, Windausche Zeitung, Ventspils Avīze, Ventspils Komunists, Ventspils Atbalss un, protams, Ventas Balss.

VIEDOKLIS

Gundega Mertena, laikraksta "Ventas Balss" galvenā redaktore:

Līdz taisnībai ir tālu

Ir cilvēki, kuri tic, ka it visu dzīvi var aprakstīt likumos un ka ārpus likuma rāmjiem dzīve nepastāv. Pastāv, un kā vēl pastāv. Vai mīlestība ir aprakstīta likumā? Vai prieks un laime ir aprakstīta likumos? Protams, nav. Taču tas nenozīmē, ka pasaulē nav mīlestības, uzticības, draudzības un laimes.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: