Rotkalis Andris Grebis un kalējs Guntis Jakubovskis gaida sestdien, 31. janvārī, plkst. 12.00 Amatu mājā tos, kas vēlas uzzināt ko jaunu par rotām un to darināšanu, kā arī paši izmēģināt savas prasmes.

Guntis Jakubovskis un viņa audzēkņi – Rīgas Amatu skolas jaunie kalēji darinājuši Livonijas ordeņa pils kapelas lukturu atdarinājumus pēc Kurzemes baznīcu paraugiem. Pēdējā laikā gan G. Jakubovskis atradis savu miera ostu Ēdoles pagastā un plašu cienītāju loku visā Latvijā savām lentveida aprocēm, kas tiek darinātas arī pēc Ventspils muzejā rodamā arheoloģiskā materiāla paraugiem. 

Liepājnieks Andris Grebis ir rotkalis ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi. Un šajā laikā izmēģinājis dažādas amata šķautnes. "Manā darbībā ir bijuši vairāki posmi. Viena lieta ir skola – tu apzinies, kas, kā un kāpēc. Tu apzinies darbības virzienus. Metālapstrādes joma ir ļoti plaša.” Arī Andris Grebis strādā pēc autentiska etnogrāfiskā un arheoloģiskā materiāla, turklāt, ar mīlestību izturas pret tām latviskajām zīmēm, kas iekaltas rotās. Kā darināt, kā valkāt, - arī tie ir jautājumi, uz kuriem sestdien mēģinās atbildēt abi meistari.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: