Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Eksperiments: pastaigā ar ratiņiem

Lai saprastu, cik ērti ir iekļūt valsts un pašvaldības iestādēs, kafejnīcās un veikaliņos, Ventas Balss dodas pastaigā pa pilsētas centru kopā ar mazā Olafa mammu Mārīti Otto.

VW pērk pašvaldība un privātie uzņēmumi

Konkurences padome uzlikusi naudas sodu automašīnu Volkswagen oficiālajiem dīleriem un importētājiem, toskait arī uzņēmumam Møller Auto Ventspils, par aizliegto vienošanos iepirkumu laikā. Ventspils pašvaldības pārstāvji apgalvo, ka visi publiskie iepirkumi notiek saskaņā ar likumu.

2.lpp. Viedoklis: «Labāk var vienmēr», laikraksta «Ventas Balss» žurnālists Pēteris Neimanis

«Laiku pa laikam tiek pārbaudīts, cik ļoti pilsētas ielas un ēkas ir pieejamas mammām, kuras stum bērnu ratiņus, un kustību invalīdiem. Ar gandarījumu secinot, ka Ventspilī situācija nav pavisam bēdīga, jāatzīst arī, ka allaž atrodas vietas, kuras tā vien prasās pēc kāda uzlabojuma.»

3.lpp.

Žāžciemā plāno izveidot vispusīgu parku

Pašvaldība plāno izveidot Žāžciemā parku. Tajā paredzētas rotaļu iekārtas dažāda vecuma bērniem, basketbola laukums un soliņi vienkāršai atpūtai.

BMW taranē mikriņu

Neapstājoties pie zīmes Stop, autovadītāja izraisa avāriju.

4.lpp.

Jūra – spēcīga un vienmēr paredzama

«Katram cilvēkam ir jādomā par savu drošību,» sarunā par negadījumiem un drošību uz ūdens un tā tuvumā saka Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes priekšnieks pulkvedis Olevs Zutis.

Bardi satiekas Tatjanas dienā

Šajās brīvdienās ventspilnieki atkal uzņems viesus – 13. Starptautiskā bardu saieta Tatjanas diena dalībniekus. Pasākumi notiks Pārventas bibliotēkā un teātra namā Jūras vārti.

5.lpp. Intervija. Vienīgais Liukonens Latvijā

Ventspils 3. vidusskolas 12. klases skolnieka Artjoma Liukonena dzīvē pēdējā laikā risinājušies vairāki zīmīgi notikumi. Nesen viņš ticies ar Valsts prezidentu. Šī tikšanās mainījusi viņa pašapziņu. Artjoms ir izteikts individuālists, un pat uzvārds viņam kopš pagājušā gada ir unikāls – tas ir vienīgais Latvijā.

6.lpp.

Iepriecina pansionātu iemītniekus

Turpinot jau 13 gadus ilgu tradīciju, 5. vidusskolas pašdarbnieki šodien apmeklē pansionātu Selga, kā arīpansionātu Gudeniekos, lai sniegtu koncertu un katru no iemītniekiem iepriecinātu ar nelielu dāvaniņu.

Tie notikumi bija pacilājoši

20. janvārī nelielā kompānijā pulcējās tie, kam atmiņas par 1991. gada barikādēm ir tuvas un arvien vēl svarīgas.

7.lpp. Vārds studentam. Vienojošā atslēga

Klausoties viņos, uzvirmo pārliecība, ka romantisko komēdiju sižeta līnijas tomēr nav izdomājums. Jo viss var sākties ar nozaudētu atslēgu, bet beigties ar divu pasaules daļu savienošanos. Viņš – starpkultūru komunikācijas students šrilankietis Šans Nalīns, viņa – tulkošanu studējošā rīdziniece Lilita Linda Rītere. 10. janvārī abi kļuva par vīru un sievu.

Pirms gada

Raimonds Vanags ir nu jau bijušais Ventspils Augstskolas (VeA) students. Pašlaik viņš dzīvo 100 km attālumā no Alpiem; attālums no skolas līdz Šveices un Francijas robežai ir tikpat liels, cik no VeA līdz Pārventas bibliotēkai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: