23. un 24. janvārī Ventspilī valdīs viens no atklātākajiem mūzikas žanriem – bardu dziesma. Klausītāju sirdis šogad uzrunās autori no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas.

Šā brīža politiskā un ekonomiskā situācija liedza ierasties viesiem no Ukrainas, kā arī dažiem bardiem no Krievijas un Baltkrievijas, kuri jau bija pauduši vēlmi piedalīties šajā bardu saietā. Neskatoties uz to, uz Ventspils skatuves jau atkal kāps vairāk nekā 20 šī žanra pārstāvji no 12 pilsētām. Daudzi autori latviešu publikai uzstāsies pirmo reizi.

Kā ierasts, nosaukumu „Tatjanas diena” attaisnos ne tikai tā saistību ar attiecīgo dienu, bet arī ar lielu skaitu dalībnieču, kurām ir dots vārds Tatjana (kaut gan organizatori, aicinot dalībniekus, veic atlasi nevis pēc dalībnieku vārdiem, bet gan vadoties pēc piedāvātā materiāla poētiskajām un muzikālajām kvalitātēm). Šogad uz skatuves kāps sešas Tatjanas, viņu vidū arī vijolniece Tatjana Solovjova no Minskas, kura uzstāsies kopā ar ģitāristu Oļegu Jackeviču. Šie mākslinieki ventspilniekiem ir jau pazīstami no aizvadītajiem saietiem, festivāla „Ventspils vainags” un koncertiem pilsētas svētkos. Talantīgo muzikantu pavadījums padarīs autordziesmas īpaši kolorītas. Līdz ar ģitāru un vijoli koncertos skanēs arī citi bardiem neraksturīgi mūzikas instrumenti.

XIII Starptautiskais bardu saietu „Tatjanas diena” atklās Ieskaņu koncerts, kurš notiks 23. janvārī plkst. 19.00 Pārventas bibliotēkā. Tas būs veltīts divu žanra klasiķu radošajai darbībai – Aleksandram Gaļičam un Bulatam Okudžavam. Ieeja pasākumā bez maksas.

24. janvārī plkst. 16.00 teātra namā „Jūras Vārti” notiks gala koncerts. Šeit, kā katru gadu, izskanēs galvenokārt pašu dalībnieku radītās dziesmas.

Starptautiskais bardu saiets „Tatjanas diena” tiek rīkots ar Ventspils Nacionālo kultūras biedrību asociācijas un Ventspils pilsētas domes finansiālo atbalstu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: