22. janvārī plkst. 19.00 teātra namā „Jūras vārti” Latvijas Radio bigbends kopā ar solistiem Maestro Raimondu Paulu, Kristīni Prauliņu un Intaru Busuli piedāvās unikālas koncertprogrammas pirmatskaņojumu.

Tajā iekļauti gan džeza klasikas skaņdarbi, gan Latvijas Radio bigbenda oriģinālkompozīcijas, kā arī pavisam jauni aranžējumi mūzikai no latviešu kinofilmām.

Latvijas Radio bigbends koncertā izpildīs arī nule kā izskanējušo programmu “Mare Balticum” – latviešu tautas dziesmas "Kas dārzā", u.c., kam aranžējumus veidojis austrāliešu džeza leģenda Džeimss Morisons (James Morrison).

Starptautiskā džeza mākslinieku konkursa  "Riga Jazz Stage 2014" uzvarētāja Kristīne Prauliņa koncertā izpildīs dziesmas no jaunās koncertprogrammas “Jaunās Latviešu džeza dziesmas”, kuras tieši viņai komponējis Maestro Raimonds Pauls; dziesmu vārdu autors – Guntars Račs.

Intara Busuļa repertuārā būs gan dueti ar Kristīni Prauliņu, gan arī skaņdarbi no Māra Briežkalna kvinteta programmas “Latvian Evergreens” – latviešu klasiķu skaņdarbi jaunos džeza aranžējumos. Intara Busuļa programmā iekļauti arī Jevgeņija Jevtušenko un Raimonda Paula sarakstītie skaņdarbi no albuma "Daj Bog".

Turpinājumā jautājumi mūziķim Intaram Busulim:

Kur Busulis, tur ballīte. Ko mēs šoreiz sagaidīsim?

– Ballīte noteikti būs. Kur Raimonds Pauls, tur ballīte. Dzirdēsim mūžam zaļus un skanīgus hitus no Māra Briežkalna repertuāra kvinteta izpildījumā. Tad spridzinās bigbenda mūziķi. Vēl būs Kārļa Vanaga skaņdarbi. Būs tāds varens pasākumiņš.

 

Neizpaliks arī pārsteigumi?

– Šobrīd vēl nemāku teikt, man laikam to neviens nav pateicis, lai es neizpļāpātos. Bez tādiem jau neizpaliek. Došos uz mēģinājumu un noskaidrošu, varbūt esmu kaut ko palaidis garām.

 

Vai Ventspils ir pirmā vieta, kur šī programma tiks atskaņota?

– Šobrīd vēl čakli strādājam un steidzam uz mēģinājumiem, bet nedēļas nogalē pirmizrāde būs Valmierā. Tad visu noslīpēsim un jau varēsim laist uz Ventspili.

 

Starp solistiem būs arī jaunā zvaigzne Kristīne Prauliņa.

– Ļoti spēcīgs vokāls, milzīgs talants. Uz viņu vien ir vērts atnākt paskatīties. Viņa ir īsts mūsdienu paraugs, viņas izpildījuma maniere ir ļoti interesanta. Bet ko nu par to – pašiem jānāk pārliecināties!

 

Iepriekšējā reizē, kad viesojāties Ventspilī, vairāk spēlējāt bigbenda sas­tāvā. Vai šoreiz arī dzirdēsim instrumenta spēli jūsu izpildījumā?

– Nē, šoreiz ventspilniekiem būs jāklausās, kā es dziedu. (Smejas.)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: