Livonijas ordeņa pils piedāvā apskatīt siltāko gada izstādi- Kur mēs varētu aprunāties? Iesim ķēķī!, protams, par virtuves vēsturi, kurā ietvertas Ventspils un tās apkārtnes virtuves un to piederumi, sākot ar 19. gs. zara kannām, desu dējamajiem, līdz pat mūžīgajām padomju laiku virtuves vērtībām- alumīnija katliņiem un auklu tīkliņiem.

Izstādi būtiski papildina receptes gan smalkam kungu vakaram, gan cieti žāvēto bušu tapšanas apraksti.

Pils galerijās šobrīd var iepazīt Ventspils muzeja jaunieguvumu- mākslinieka Induļa Zvagūža oriģinālilustrācijas ventspilnieka Herberta Dorbes poēmai Tas notika Kaķpēdiņu bulvārī (1971), spilgtos Kaķu skolas tēlus papildina poēmas fragmenti. Pavisam drīz būs beidzies 2014. gads, kas bija gan H. Dorbes 120. jubilejas gads, gan 300 gadi kopš pils kapelā atrodas Kurzemes baroka koktēlnieku Sefrensu dzimtas radītais altāris, kas šogad radoši iedvesmoja Ventspils Mākslas skolas audzēkņus, - tapa animācijas filma par Ventspils koktēlniekiem un izstāde, kurā skatāmi gan animācijas tēli un dekorācijas, gan galdnieku amata rīki no Ventspils muzeja krājuma. Beidzot būs iespēja uzzināt, kāds tad izskatās īsts slīmests.

Herberta Dorbes muzejs pirmajā brīvlaika pirmdienā, 22. decembrī no plkst. 11 līdz 13 gaida labi izgulējušos bērnus, lai kopā ar Intu Belti darinātu puzurus mājas un eglītes rotāšanai.

Savukārt, Ventspils Amatu māja gan 30. decembrī, gan Vecgada pēdējā dienā visas dienas garumā (no plkst. 10:00 līdz 17:00) aicina uz Tradīciju stundu gadumijā. Kopā ar Ventiņu stāstnieci varēs iepazīt senas svētku tradīcijas, piedalīties puzuru darbnīcā, spēlēt senās spēles un minēt mīklas. Varēs visu savu laimi izliet no vaska un izveidot savu laika zīmi.

Vēl 28. decembrī tuvojas Mazbānīša svētki, kuros par īpašo sajūtu gādās mazām gaismiņām rotātā gadsimtu senā lokomotīve, kas gatava ikvienu ievest svētkos. Bet stāsts par šo notikumu vēl sekos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: