29. novembrī plkst. 18.00 teātra namā „Jūras vārti” notiks tautas deju koncerts „Sadancojam puķu valstī”, kurā uz kopīgu sadancošanu jau otro reizi viesus ir aicinājis Ventspils Augstskolas jauniešu tautas deju kolektīvs „Strautuguns” un vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs „Strautuguns” Inetas Judzikas vadībā.

Ventspils tiek dēvēta par valsti valstī, kura ir pazīstama ne tikai ar savu valūtu, lielo sakoptību un ģimenei draudzīgo vidi, bet arī daudzajiem puķu veidojumiem un krāšņajām dobēm. Tieši tāpēc „Strautuguns” dejotāji turpina pērn iesākto tradīciju un jau atkal aicina viesus no visas Latvijas iepazīt mūsu pilsētu. Šoreiz uz skatuves kāps dejotāji no Jēkabpils, Valmieras, Lielvārdes, Rīgas, Kuldīgas, Liepājas un Ventspils, kuri kopīgā deju solī veidos raibu raibos rakstus, kas vēl vairāk paspilgtinās Ventspils krāšņo vidi.

Koncertā piedalīsies jauniešu tautas deju kolektīvi „Dancītis” (Rīga), „Gauja” (Valmiera), „Pūpolītis” (Lielvārde), „Rucavietis” (Liepāja), „Delveri” (Jēkabpils) un „Strautuguns” (Ventspils), kā arī vidējās paaudzes dejotāji no tautas deju kolektīviem „Kurzeme” (Ventspils), „Bandava” (Kuldīga) un „Strautuguns” (Ventspils). Skatītāju vērtējumam tiks nodotas jau populāras un iemīļotas dejas, kā arī jauni priekšnesumi. Kādā no tiem uz skatuves kāps arī Ventspils Augstskolas apmaiņas students Hakans no Turcijas, kurš izdejos deju rakstus kopā ar „Strautuguns” jauniešiem.

Ar vēlmi pārstāvēt savu augstskolu, pavadīt brīvo laiku neierastāk un, galvenais, saglabāt latviešu tautas deju kultūru, aktīvi studenti 2011. gadā dibināja jauniešu tautas deju kolektīvu „Strautuguns”. Visu šo laiku jaunieši ar dažādu sagatavotību vecumā no 18 līdz 30 gadiem dejas prasmi apgūst Inetas Judzikas vadībā. Savukārt 2012. gadā uz pirmajiem mēģinājumiem pulcējās vidējās paaudzes kolektīvs ar tādu pašu nosaukumu. „Strautuguns” dejotāji savu augstskolu un pilsētu pārstāvējuši dažāda mēroga koncertos un pasākumos, kā arī dejotāju nozīmīgākajos Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, un Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos „Gaudeamus”. Ik gadu kolektīvs piedzīvo izaugsmi, par to liecina punktu skaits un žūrijas novērtējums ikgadējās skatēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: