Kanālā Re:TV piektdien plkst. 18 būs skatāms Ventas Balss žurnālistu gatavotais raidījums Ventspils notikumu TOP 5.

Tajā uzzināsim uzzināsim, ka garnadžus Ventspilī interesē pat suņu ekskrementu maisiņi, sapratīsim uz, kāda riska robežas balansē policisti, kā arī ielūkosimies vienā no senākajām un greznākajām Ventspils ēkām. Vērsim internāta durvis un iejutīsimies jauno futbolistu dienas ritmā, kā arī uzzināsim, kā jūtas un, ko domā jaunievēlētie deputāti. 

1. Tālu no vecāku rūpēm, stingrs režīms, kur galvenā uzmanība ir tikai treniņiem – jaunie sportisti uz to tiecas labprātīgi, tāpēc ka zina, mācīties sporta internātā ir prestiži.

2. Pretoties kārdinājumam un paņemt to, kas ir bez maksas, pat ja tas ir tikai suņu ekskrementu maisiņš – mūsu sabiedrībai vēl vajag mācīties. Pat suņu ekskrementu maisiņiem dažu stundu laikā pieaug kājas. Kāpēc un kam tie ir vajadzīgi tādos daudzumos, centāmies uzzināt no suņu saimniekiem.

3. Policija mūs aizsargā, paši par sevi aizmirstot. Nejauši uzskriet narkomānu šļircei un inficēties ar vīrusu HIV – risks, kuru varētu izslēgt, nodrošinot darbiniekus ar speciāliem cimdiem. Kas valsts policijai ir neaizsniedzama vēlme, tas Ventspils pašvaldības policijai ir ikdienas darba ekipējums.

4. Apskatīties kā dzīvoja vectēvs – no Vācijas Ventspilī atbrauca Gūtšmitu dzimtas mantiniece. Kādreiz Gūtšmitu dzimta bija viena no bagātākajiem uzņēmējiem Ventspilī, ieņēma augstus amatus un tiem piederēja burinieki. Gūtšmitu ģimeni šeit atceras vēl šodien. Padomju laikos lielajā ēkā bija milicija, tad policija, bet tagad tā stāv tukša. Mantinieci pārņēma divejādas sajūtas – prieks, ka var aplūkot savas dzimtas vēsturi un bēdas, ka ēkai nepieciešama restaurācija.

5. Kurzemes apgabala vēlēšanās šogad īpaši atbalstīti partijas Latvijai un Ventspilij komandas cilvēki. Deputāta mandātu saglabā Jānis Vucāns un Dana Reizniece – Ozola, bet parlamentā atgriezīsies Gundars Daudze. Pastāv iespēja, ka arī Uldis Boitmanis dosies uz Saeimu. Kādas sajūtas šobrīd ir deputātiem, uzzināsiet raidījumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: