Ventspils Mūzikas vidusskola rīko kamermūzikas koncertu, kurā uzstāsies latviešu mūziķi Vito Bergs, Toms Ostrovskis un Andris Arnicāns. Koncerts notiks 30. septembrī plkst. 19.00 Pārventas bibliotēkā.

Koncertā skanēs Čika Koreas Trio flautai, fagotam un klavierēm, Heitora Villa-Lobuša Brazīļu bahiāna Nr. 6. flautai un fagotam, kā arī Bomartjē, Pulenka, Kučera un Harlstona mūzika.

 

Vairāku Ventspils Mūzikas vidusskolas ieviestu projektu sērijā ir notikuši koncerti, kuros izskanēja Ventspils komponistu jaundarbi un aranžijas Ventspils profesionālo mūziķu atskaņojumā. Projektu mērķis ir veicināt vietējo mūziķu jaunradi un daiļradi sadarbība ar māksliniekiem no citām vietām. Pērn izskanēja ventspilnieka Vito Berga un rīdzinieka Toma Ostrovska koncerts Pārventas Bibliotēka, kur publika bija sajūsmināta par lielisko Sezāra Franka sonātes izpildījumu. Šis panākums mudina rīkot līdzīgus koncertus. Savukārt nesen notikušais Trio “Voice of Instruments” jubilejas koncerts pierādīja Ventspils mūziķu radošās spējas un provincei neraksturīgu mūsdienīgumu.

 

Andris Arnicāns - Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra fagotu grupas koncertmeistars no 1996. gada. Beidzis E. Dārziņa mūzikas skolu 1971. gadā, P. Čaikovska Maskavas Valsts konservatoriju un aspirantūru 1979. gadā. Savu profesionālo meistarību kaldinājis tādos pasaulslavenos kolektīvos kā PSRS Kultūras ministrijas simfoniskais orķestris G. Roždestvenska vadībā (1982-1988) un Krievijas Valsts Akadēmiskais simfoniskais orķestris J. Svetlanova vadībā (1988-1996); no 1975. līdz 1984. gadam bijis Svjatoslava Rihtera ansambļa dalībnieks. Arnicāns aktīvie piedalījies arī dažādos starptautiskos konkursos (Prāgas pavasaris, 1974, 1977, konkurss Vlašokovicē,1976). Daudzi komponisti veltījuši viņam savus skaņdarbus (P. Dambis, J. Ķepītis, E. Straume, A. Altmanis, A. Ešpajs, S. Berinskis, R. Kangro un citi). Vairāki desmiti dažādi sacerējumi fagotam ierakstīti Rīgas un Maskavas radio, kā arī ierakstītas skaņu plates ar klavierēm, orķestri un solo.

A. Arnicāns ir J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors. Ievēlēts par LNSO koncertmeistaru padomes priekšsēdētāju.

 

Flautists Vito Bergs studējis Maskavas Konservatorijā profesora Jurija Doļikova klasē. Vēlāk studējis Latvijas Mūzikas akadēmijā pie profesora Viļņa Strautiņa. Vito Bergs kā solists un koncertlektors aktīvi darbojas Latvijā un Vācijā (Koblenzā), kur ir strādājis pedagoģisko darbu kopš 2006. Ar šo mācību gadu Vito Bergs ir papildinājis Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogu rindas un cer aktīvi darboties Ventspils koncertdzīvē.

 

Pianists Toms Ostrovskis studējis J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, (1998–2000, profesora Teofila Biķa; 2000–2003, profesora Jura Kalnciema klase; mākslas bakalaurs), prof. R. O`Horas klasē Londonā, Gildhollas Mūzikas un drāmas skolas maģistrantūrā (2002–2004; maģistra grāds mūzikā). Kopš 2004. gada studē Londonas Pilsētas Universitātē / Gildhollas Mūzikas un drāmas skolas doktorantūrā. Piedalījies neskaitāmos pianistu konkursos, koros gūti ievērojami panākumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: