27. septembrī Ventspilī norisinājās pirmais Latvijas Orientēšanās federācijas un Ventspils pilsētas domes organizētais orientēšanās festivāls, kur orientēšanās sprintā, labirintā, foto un telpu orientēšanās veidos tika veikti 107 unikāli starti.

Apskati foto!

Orientēšanās festivāls jeb O!Festivāls ir gluži jauna veida pasākums, kas turpmāko gadu laikā ienesīs orientēšanos pilsētā un iepazīstinās Latvijas iedzīvotājus ar orientēšanās sportu, piedāvājot interesantas distances pilsētas vidē.

Pirmais šāda veida pasākums 27. septembrī norisinājās Ventspilī un ar šo pasākumu sākās ceļš pretim 2018. gadam, kad Latvijā notiks Pasaules čempionāts orientēšanās sportā.

Četros orientēšanās veidos kopā tika saskaitīti 107 unikāli starti telpu orientēšanas Ventspils Olimpiskā centra basketbola hallē, foto orientēšanās pa Ventspils vecpilsētu, kā arī sprinta un labirinta distancēs pa Reņķa dārzu. Sacensībās, pateicoties Ventspils pilsētas domes atbalstam, varēja startēt bez maksas.

Kā paskaidroja viens no sacensību organizatoriem Jānis Tamužs: “Katrs sākums ir grūts un ir neziņa par to, kā būs, tāpēc mums ir īpašs prieks, ka tie cilvēki, kas iesaistījās pirmajā orientēšanās festivālā Ventspilī, ātri vien krita azartā un izmēģināja vairākus orientēšanās veidus. Liels paldies jāsaka Latvijas orientieristiem draudzīgākajai pilsētai - Ventspilij - kuras atbalsts šo pasākumu padarīja iespējamu. Mēs Ventspilī ceram atgriezties nākamajos gados ar jau lielāka mēroga pasākumiem.”

Plānots kā nākamgad O!Festivāli norisināsies Latvijas lielākajās pilsētās.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: