Aizvadīts “Diena bez auto” velobrauciens, kas 22. septembra pēcpusdienā pulcēja ap 35 dažādu paaudžu veloentuziastus un veselīga dzīves veida piekritējus, lai dotos Latvijas Zaļās kustības organizētajā velobraucienā pa Ventspils veloceliņiem teju 6 km garā maršrutā.

Apskati foto!

 

Pirmdien Reņķa dārzā sapulcējās gan ģimenes ar bērniem, gan jaunieši, gan īsti veloentuziasti, kam riteņbraukšana ir ne vien dzīvesveids, bet pamatvajadzība, bez kuras, kā atzina paši dalībnieki, nav iespējams iztikt. Pasākuma ievadā projekta “Diena bez auto” vadītāja Anete Kārkliņa teica uzrunu, instruēja par velobrauciena norisi un izlozēja jau mēneša sākumā izsludinātā fotokonkursa uzvarētāju. Ventspils Piedzīvojumu parka dāvanu karti ieguva Kristīne Ozoliņa.

 

Lai arī laiks nedaudz pabiedēja ar lietu pēcpusdienā, tas neatturēja cilvēkus no sēšanās uz saviem velosipēdiem, lai dotos kopīgā izbraucienā pa aptuveni 6 km garo maršrutu, kas veda pa Zvaigžņu ielu – Riņķa ielu – Saules ielu – Grīšļu ielu – Vasarnīcu ielu – Riņķa ielu – Dzeņa ielu, un noslēdzās uz Inženieru un J. Poruka ielas krustojuma, kur notika interesanta zibakcija. Akcijas dalībnieki, radot nepārtrauktu velo plūsmu, uz pāris minūtēm bloķēja gājēju pāreju, vēršot autovadītāju uzmanību tam, kam iela ir vieta ikvienam ceļu satiksmes dalībniekam, neatkarīgi no pārvietošanās veida. Akcijas laikā tiem, kas sēdušies pie auto stūres tika dalīti karodziņi ar padomiem, kā ikdienā pārvietoties videi draudzīgāk.

 

“Prieks par ventspilnieku atsaucību gan piedaloties fotokonkursā, kurā apzinājām draudzīgākās vietas velosipēdistiem, gan dalību velobraucienā, kas noritēja tiešām pozitīvā gaisotnē. Aicinu ikdienā biežāk padomāt par to, cik mūsu izvēles ir draudzīgas videi, un, piemēram, uz 10 minūšu gājienā attālo veikalu, tā vietā lai sēstos automašīnā, tomēr iet kājām,” tā projekta vadītāja Anete Kārkliņa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: