Trešdien, 17. septembrī, jau trešo reizi notiks pasākums „Dzeja ielās”.

Pašvaldības SIA „Ventspils reiss” sarūpētajā autobusā arī šogad brauks vairāki literāti. Patiecoties Ventspils bibliotēkai, par pasažieriem improvizētajā busiņā aicinātas divas ventspilnieces – dzejnieces Ieva Rupenheite un Dace Frīdenberga, kā arī dzejnieks un tulkotājs Guntars Godiņš. Dzeju ielās izvedīs arī Ventspils 4. un 6. vidusskolas skolēni un Tehnikuma audzēkņi, kas lasīs gan savus oriģināldarbus, gan citu dzejnieku darbus. Par mūziku gādās Ventspils mūzikas skolas audzēkņi Renāra Lāča vadībā.

Brauciens sāksies no Ventspils autoostas, kur plkst. 9.00 notiks atklāšanas pasākums. Plānots apstāties 6. vidusskolā - plkst. 10.00, 4. vidusskolā - plkst.11.00 un Pārventas bibliotēkā - plkst. 12.15.

Tā kā 2014. gads ir Ventspils literāra Herberta Dorbes 120. jubilejas gads, sadarbībā ar muzeju tiks popularizēts viņa literārais mantojums, un pirmskolas izglītības iestāžu audzēkņi tiks iepazīstināti ar dzejojuma„Tas notika Kaķpēdiņu bulvārī” fragmentiem.

Pirmais šī gada dzejas dienu pasākums, kas realizēts sadarbojoties pašvaldības SIA „Ventspils reiss”, bibliotēkai un pilsētas izglītības iestādēm, – muzikāli literāra interaktīva akcija „Sirds uz perona” - Ventspils autoostā notika jau piektdien, 12. septembrī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: