Kamerkoris “Ventspils” un tā diriģents Aigars Meri izsludina jaunu dziedātāju uzņemšanu visās balsu grupās. Noklausīšanās notiks šī gada 8. un 10. septembrī no plkst. 18:00 līdz 21:00 teātra nama “Jūras vārti” telpās Karlīnes ielā 40, Ventspilī.

Kamerkoris “Ventspils” aicina visus dziedāt gribētājus uzdrošināties un atnākt uz noklausīšanos, jo galvenā prasība, kuru tas izvirza ir vēlme dziedāt, savukārt pretī piedāvā bezmaksas vokālo izglītību, radošu un interesantu vidi, kā arī neaizmirstamus muzikālus ceļojumus un tikšanos ar izciliem māksliniekiem. Pretendentiem nav vecuma ierobežojuma un nav jāsagatavo īpašs priekšnesums.

Kamerkoris “Ventspils” savas pastāvēšanas laikā ir piedzīvojis vairākus diriģentus un ar pateicību atceras kora iepriekšējo vadītāju Ivaru Cinkuss, kurš korim deva jaunus radošus uzdevumus un mākslinieciskus izaicinājumus gan operu izpildījumos, gan nozīmīgos lielo formu atskaņojumos.

Šobrīd koris uzsāk jaunu sezonu tā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja Aigara Meri vadībā, kurš ir mūziķis ar lielu un ilggadīgu pieredzi. Savas karjeras laikā Meri ir ieguvis nozīmīgas balvas gan jauno diriģentu konkursos, gan dažādos starptautiskos koru konkursos un ar panākumiem vada Jelgavas Kamerorķestri. Liela nozīme Aigara Meri darbam ir Latvijas Nacionālās operas kora vadībā. Viņa darbības laikā koris ir saņēmis vairākas Lielās Mūzikas balvas par veiksmīgiem koncertizpildījumiem, kā arī par izcilu darbu ansamblī operu izrādēs.

Aigars Meri ir bijis diriģents vairākiem operu uzvedumiem un sadarbojies ar pasaules atzinību guvušiem solistiem, diriģentiem un izpildītājmāksliniekiem. 2005. gadā diriģents saņēmis Latvijas Kultūras ministrijas balvu “Par ieguldījumu tautas mākslā” un ir apbalvots ar Jelgavas augstāko apbalvojumu “Goda zīme” par sasniegumiem kultūrā.

Jauno sezonu diriģents ir iecerējis mākslinieciski krāšņu un izaugsmes bagātu. Tā kā Aigars Meri ir arī Ventspils Mūzikas skolas kamerorķestra diriģents un mākslinieciskais vadītājs, tad viņa iecerē ir vairāki kopprojekti ar orķestri un Latvijas jaunajiem operas solistiem, kā arī koncertu programmas ar latviešu un ārvalstu komponistu skaņdarbiem visdažādākajos mūzikas žanros.

Aigars Meri ir pārliecināts, ka dziedāšana korī ikvienam attīsta muzikalitāti un prasmi saklausīt skaņu burvību, tā sniedz teorētiskas zināšanas par kora dziedāšanas tradīcijām un interpretāciju atšķirīgo dabu, piedāvā izkopt skatuviskās dotības un dod iespēju piedalīties starptautiskos konkursos, projektos un festivālos, kā arī būt par Vispārējo Latviešu Dziesmu svētku kustības dalībnieku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: