Teātra nams “Jūras vārti” 26. septembrī plkst. 19.00 aicina uz grupas “Credo” 40 gadu jubilejas koncertu.

Grupa "Credo" ir viena no Latvijas estrādes mūzikas leģendām, ar kuras dziesmām ir izaugušas vairākas paaudzes. Šogad grupa "Credo" svin savu 40. jubileju, un par godu šai gadskārtai ikviens aicināts uz tikšanos ar grupu "Credo" un jubilejas koncertu īpašajiem viesiem, lai kopā gremdētos atmiņās un vēlreiz dzirdētu grupas populārākos hitus!

Četri jautājumi grupas “Credo” solistam Guntim Veitam:

 

40 gadi – tas ir nozīmīgs skaitlis cilvēka mūžā, bet mūzikas grupai noteikti vēl ievērojamāks. Jūsu vērtējumā – kāds ir bijis šis aizvadītais laiks?

– Man grūti spriest par pašiem pirmsākumiem, jo grupai pievienojos piecus gadus vēlāk. Bet, manuprāt, grupai šajos gados veicies ļoti labi, ir piedzīvoti ļoti labi panākumi. Neskatoties uz to, ka grupā muzicējuši 33 mūziķi, Credo vienmēr veiksmīgi spējusi pastāvēt. Dažādos laikos bijušas dažādas muzikālās sacensības un vērtēšanas, kurās Credo ne vienu reizi vien ir plūkusi laurus. No skatītāju puses allaž bijusi atsaucība un aizpildītas zāles. Piedāvājumi uzspēlēt saņemti no visdažādākajām vietām, no privātām ballītēm līdz pat lieliem ārvalstu festivāliem. Domāju, ka katra grupa varētu vēlēties tādu mūžu kā mums.

 

Pie Credo dziesmām izaugušas vairākas paaudzes; ko mēs sagaidīsim jubilejas lielkoncertā?

– Koncerta apmeklētāji dzirdēs repertuāru no zelta fonda. Tiks spiests uz veco. Būs arī viena dziesma, kas rakstīta konkrēti šim pasākumam. Tās teksta autors ir Guntars Račs. Bet pārsvarā spēlēsim savus hitus, kuru grupai ne mazums pa šo laiku sakrājies. Mēs mēģināsim maksimāli nospēlēt tās dziesmas, kuras no mums visvairāk gaida. Tāpēc neliksim programmā nekādus īpašus jauninājumus.

 

Vai koncertu papildinās arī viesmākslinieku dalība?

– Par to šobrīd tiek domāts. Tas lai pagaidām paliek noslēpums un pārsteigums visiem apmeklētājiem. Es domāju, ka noteikti kādi viesi būs.

 

Šobrīd grupai aktuālākie ir jubilejas koncerti, bet kādi ir nākotnes plāni?

– Mēs turpināsim ierakstīt atsevišķus singlus un muzicēt. Tiks ierakstīta arī jubilejai tapusī jaunā dziesma. Varu atklāt, ka jau drīzumā šis skaņdarbs būs dzirdams arī radioviļņos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: