Aizvadītās nedēļas nogalē pirmo čempiontitulu šajā sezonā izcīnīja Ventspils motoklubs "Rodeo MX RacingTeam". Saldū norisinājās motokrosa seriāla "Monster Energy Superkauss" noslēdzošais posms, kurā tika noskaidroti 2014. gada čempioni piecās motociklu klasēs un komandu vērtējumā.

Lai arī "Rodeo" vīri uz Saldu devās ar visai komfortablu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, finālā darbs bija jāizdara līdz galam - komanda finālposma norises vietā ieradās optimālajā sastāvā, ar mērķi izcīnīt uzvaru komandu ieskaitē un cīnīties par godalgām individuālajā vērtējumā.

Prestižākajā "MX Pro" klasē, kurā startēja gandrīz viss Baltijas motokrosa zieds, uz starta izgāja četri "Rodeo" pārstāvji - pēdējo divu gadu "Superkauss" čempions Dāvis Līvs, Kristers Drevinskis, kā arī igauņi Lauri Lehtla un Erki Kahro. Iepriekšējā posma uzvarētājs Lauri Lehtla savu meistarību turpināja demonstrēt arī "MX Pro" klases kvalifikācijas sesijā, kur tika uzrādīts ātrākais apļa laiks, kas viņam kā pirmajam ļāva izvēlēties vietu pie starta barjeras. Pirmajā finālbraucienā notika smaga cīņa ar konkurentiem, kurā tika piedzīvoti arī kritieni. Rezultātā Lehtla finišu sasniedza 4. vietā, viņam sekoja Līvs, kurš finišēja piektais, 7. vieta Kahro, bet devītā Drevinskim. Otrais brauciens veiksmīgāks padevās Lehtlam, Līvam un Kahro - finišā attiecīgi otrā, trešā un sestā vieta, bet ne tik labi veicās Drevinskim, kurš ar vairākiem kritieniem, finišu sasniedza otrā desmita vidū. Trešajā, visīsākajā un izšķirošajā braucienā, "Rodeo" izpildīja galveno uzdevumu - visi četri sportisti nocīnījās līdz galam ar maksimālu atdevi, un sasniedza finišu, kas provizoriskajos aprēķinos ļāva saprast, ka čempionu kauss ceļos uz Ventspili... Īstu vīrišķību parādīja Lauri Lehtla, kurš startēja ar otrajā braucienā iegūtu smagu elkoņa traumu, finišu sasniedza uz spēku izsīkuma robežas, un uzreiz nonāca mediķu aprūpē.

"MX Pro" klases posma kopvērtējumā uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Dāvis Līvs, sestā vieta Lehtlam, septītā Kahro, bet Kristeram Drevinskim trīs braucienu summā 10. vieta. "Superkauss" seriāla kopvērtējumā visi četri "Rodeo" sportisti ierindojas cits aiz cita – 3. vieta Līvam, 4. vieta Lehtlam, 5. vieta Kahro, bet 6. vieta Drevinskim. Šāds vienmērīgs vietu sadalījums liecina par to, cik pareiza šogad ir bijusi komandas komplektācija, kas sezonas beigās devusi gaidīto rezultātu.

Lielisks "Superkauss" sezonas noslēgums "Kvadru" klases braucējam Ralfam Reinfeldam. Lai arī visas sezonas garumā Ralfu vajā nepatīkamas traumas, tomēr pateicoties cīņassparam un stabilitātei ir izcīnīts "Superkauss" čempiontituls. Noslēdzošā posma finālbraucienos Reinfelds izcīnīja piekto un trešo vietu, kas apbalvošanas ceremonijā ļāva kāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena, un ar to bija pietiekami, lai nosargātu sezonas laikā iekrāto pārsvaru pār konkurentiem. "Rodeo" sportists Ralfs Reinfelds – 2014. gada "Superkauss" čempions!

"Junioru" klasē labu sniegumu finālposmā demonstrēja komandas jaunākais sportists Toms Babris, kurš abos finālbraucienos un arī posma kopvērtējumā izcīnīja otro vietu. Sezonas kopvērtējumā Tomam godalgotā trešā vieta, neskatoties uz to, ka vienu posmu nācās izlaist.

"Superkauss" sezona ir aizvadīta godam - komandu čempionu kauss ceļos uz Ventspili. Pēc neveiksmīgās 2013. gada sezonas, kad "Rodeo" izcīnīja tikai 6. vietu, ir izdarīti pareizie secinājumi, veiktas izmaiņas komandas komplektācijā un stratēģijā, kas sevi pilnībā ir attaisnojušās.

Sezona vēl nav galā - šīs nedēļas nogalē Dobelē tiks aizvadīts Latvijas čempionāta pēdējais posms, un arī pirms tā "Rodeo" atrodas kopvērtējuma tabulas galvgalī.

"Monster Energy Superkauss" komandu kopvērtējums:

1.Rodeo MX Racing Team - 1606 punkti
2. MX MODULS - 1365 punkti
3. FFF Motodraugi - 1356 punkti
4. Motosports RT - 1351 punkti

5. MX Ādaži - 1149 punkti
6. X99/Sliterāni - 1145 punkti
7. CEC I.S. Racing - 1112 punkti
8. Dako Ziemeļvidzeme - 1037 punkti
9. Saldus Motoklubs - 818 punkti
10. L.A.M.A. Racing Team - 396 punkti
11. Ghetto MX Team - 227 punkts

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: