Ceturtdien, 8. maijā, Ventspils Mūzikas vidusskolā notiks talantu konkursa „Ineses Galantes Talanti.LV” pusfināls jeb konkursa II kārta, kurā uzstāsies 25 jaunie talanti no Kurzemes reģiona, tostarp ventspilnieki.

Kopumā piecos pusfinālos Rīgā, Rēzeknē un Ventspilī uzstāsies 166 jaunie talanti no visas Latvijas.

 

Pusfinālos žūrija Ineses Galantes vadībā klātienē noklausīsies talantu uzstāšanos, un pēc tam labākie dalībnieki tiks izvirzīti konkursa finālam, kas notiks 18. maijā Rīgā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā.

 

Otrajā konkursa kārtā dalībniekiem būs jāatskaņo brīvas izvēles divi kontrastējoši skaņdarbi līdz 15 minūtēm.

 

Konkursa kulminācija būs fināls, kas notiks Rīgā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā 18. maijā. Konkursa fināla noklausīšanās paredzama visas dienas garumā, uz kuru tiek aicināti visi interesenti, ieeja bez maksas.

 

Paralēli turpinās arī balsojums par „Publikas simpātijas” balvu konkursa mājas lapā www.inesesgalantestalanti.lv, kur ikvienam līdz 15. maijam būs arī iespējams nobalsot par savu simpātiju. Šis balsojums arī noteiks, kurš talants saņems „Publikas simpātijas” balvu. Pirmajā nedēļā par saviem favorītiem cilvēki bija nobalsojuši 21 000 reižu.

 

Konkursā kopumā bija pieteikušies 280 dalībnieki. Konkursāir pārstāvēta gan klasika, gan džezs, jaunākajam no pieteiktajiem dalībniekiem ir tikai 4 gadi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: