Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Lielā diena ir klāt

Pēc astronomiskā kalendāra šodien, 20. martā, plkst. 18.57 iestājas pavasaris. Senie latvieši to sauca par Lielo dienu, jo beidzot saule savā ritējumā atgriežas, pieņemas spēkā un varenībā. Diena pamazām kļūs garāka par nakti.

Airētāji pavasara peldes nebaidās

Sagaidījuši brīdi, kad Ventu beidzot ir pametis ledus, mūsu airētāji uzreiz bija gatavi kāpt laivās un uzsākt pirmos treniņus, lai gan āra gaisa temperatūra ir tikai nedaudz virs nulles, kā arī pastāv liels risks jau šobrīd veikt kādu pavasara peldi.

2.lpp. Viedoklis: „Saulītei pretī ”, laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Šodien Latvijā iestājas pavasaris. Tiek sagaidīta Lielā diena, kas nozīmē, ka Daba sāk mosties, dienas kļūst garākas par naktīm un Saule kāpj kalnā. Sācies laiks gada ritējumā, kad šajā Zemeslodes daļā Saules staru siltumu varēsim izjust visspēcīgāk. Šis spēks vajadzīgs ne tikai augiem, bet arī cilvēkiem, tādēļ ne velti latviešu tautas tradīcijās un rituālos pavasara saulstāvjos jārosās aktīvi un pašu spēka brīdi – saullēktu – garām palaist ir tas pats, kā nogulēt iespēju saņemt enerģiju, izteikt savas vēlmes, lai gūtu to piepildījumu.»

3.lpp.

Indijā uzzinās par Ventspili

Indijas vēstnieces Latvijā Banašri Bose Harisones pirmā vizīte ārpus Rīgas notikusi Ventspilī. Jau pēc dažu stundu uzturēšanās mūsu pilsētā vēstniece sajutusi šīs vietas īpašo auru.

Sankcijas varētu skart ekonomiku

Kamēr Eiropas Savienības un ASV reakcija uz notikumiem Krimā aprobežojas ar politiskajām sankcijām pret atsevišķām Krievijas un Ukrainas amatpersonām, par to negatīvo ietekmi uz Latvijas ekonomiku runāt vēl pāragri.

4.lpp.

Franču sievietes diskrētais šarms

Martā tiek atzīmētas Frankofonijas dienas, un augstskolas pasniedzējas Astras Skrābanes vadībā kaut uz brīdi tika uzburta daļiņa franču šarma.

Ziniet, man bija tāda rinda...

Ar dzejas lasījumiem, dziesmām, stāstiem, smiekliem, kā arī ģitāras un akordeona skaņām otrdien aizvadīta dzejnieka Rūdolfa Liedaga dzejas krājuma Pasaulē zem Saules atvēršana.

5.lpp. Problēma. Izvērtēja čigānu klases klātienē

Pagājušajā nedēļā Ventspilī bija ieradušās divas Tiesībsarga biroja pārstāves, lai ar Ventspils vakara vidusskolas vadību, Ventspils domes Izglītības pārvaldes pārstāvjiem un čigānu bērnu vecākiem pārrunātu čigānu bērnu koncentrēšanu atsevišķi no citu tautību bērniem jeb segregāciju.

6.lpp.

Vardarbīgajiem palīdzēs laboties

Lai mazinātu vardarbību ģimenēs, Latvijā, tai skaitā Ventspilī, ir uzsākts projekts, kas paredz palīdzības sniegšanu personām, kas savās attiecībās izturas vardarbīgi.

7.lpp. Dzīvesziņa. Lielās dienas tradīcijas

Pašas tradicionālākās darbības Lielajā dienā ir šūpošanās, olu ripināšana un citas izdarības ar olām, kā arī mutes mazgāšana tekošā ūdenī, stāsta Ligita Vaļuka, folkloras kopas Laipa vadītāja.

Mostas pavasaris, mostas ventiņi

Saules stariem kļūstot arvien intensīvākiem, mostas daba un sniedz mums veltes, ar ko modināt arī organismu. Vairākas ventspilnieces dalījās ar savām pavasarīgajām receptēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: