Ceturtdien, 27. martā, Digitālajā centrā jau devīto reizi 5.-7. klašu skolēni sacentās informātikas konkursā ITiņš 2014, kurā uzvarētāju laurus plūca Ventspils 1. ģimnāzijas komanda.

Konkursā piedalījās skolēni gan no Ventspils labā, gan kreisā krasta skolām. Ik gadu konkursā startē deviņas komandas, un saskaņā ar nolikumu katrā drīkst būt 5 vispārizglītojošo skolu skolēni.

 

Lai noskaidrotu zinošāko Ventspils skolu komandu, skolēniem bija jāatbild uz teorētiskajiem testa jautājumiem, jāizstrādā prezentācijas par mobilo telefonu daudzpusīgo pielietojumu, kā arī jāatpazīst datora detaļas. Tradicionāli bija arī pārsteiguma uzdevums, kas šajā reizē bija saistīts ar konkursa logo apstrādi un komandas iepazīšanās video veidošanu. Komandas video izveidei bija jāizmanto jaunie Digitālā centra planšetdatori, ar kuriem skolēni, gaidot rezultātus, paguva nofotografēt arī tagad aktuālos selfijus.

 

Konkursa organizators Edgars Šifers stāsta, ka šis konkurss ir pielīdzināms olimpiādei, un teorētiskajā daļā iekļauti arī tādi jautājumi, kādus skolā nemaz nemāca. Bez tam konkursa organizators novērojis, ka ar katru gadu uzlabojas skolēnu prasmes veidot prezentācijas un skolēni māk izmantot jaunāko tehnoloģiju piedāvātās iespējas.

 

Par zinošākajiem itiņiem titulēta Ventspils 1. ģimnāzijas komanda, kas ieguva 75 punktus, ar 72,25 punktiem 5. vidusskolas komanda ierindojās 2. vietā, bet pirmo trijnieku noslēdza 2. vidusskolas komanda, kas konkursā saņēma 68 punktus.

 

Konkursa ITiņš tradīcija izveidojusies gadu pēc Digitālā centra atklāšanas, un nākamgad konkurss tiks aizvadīts 10. gadu jubilejas zīmē, kad konkursa organizatori sola ko grandiozu un neredzētu.

 

Foto no konkursa iespējams apskatīt ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: