28. decembrī plkst. 18.00 teātra namā „ Jūras vārti” uzstāsies Latvijas Radio bigbends diriģenta Kārļa Vanaga vadībā. Pie klavierēm – pats Maestro Raimonds Pauls.

Koncertā Ventspilī izskanēs klausītājiem pazīstami skaņdarbi, kas aranžēti īpaši Latvijas Radio bigbendam, kā arī oriģinālskaņdarbi, kuros īpaša vērība tiks pievērsta solistiem.

Solisti: Raimonds Pauls (klavieres), Intars Busulis (trombons), Gints Pabērzs (saksofons), Konstantīns Jemeļjanovs (trompete).

Pērn atjaunotais Latvijas Radio bigbends lieliski sevi pieteicis vairākos koncertos kopā ar mūzikas pasaulē atzinību guvušiem māksliniekiem - vokālistiem Kurtu Ellingu un Robertu Gambarini, kā arī - virtuozo bundzinieku Džodžo Maijeru. Latvijas Radio bigbenda patrons ir Maestro Raimonds Pauls.

Intervija ar Intaru Busuli

 

Koncerts notiks īsi pirms Jaunā gada svinībām. Vai tas tiks aizvadīts svētku noskaņā?

– Viennozīmīgi, kur ir bigbends, tur ir svētki. Es uz koncertu nāktu uzvalkā, ar šlipsi un lakādas kurpēs. Būs svētki uz skatuves un arī visā zālē.

 

Koncertā muzicēs Maestro Raimonds Pauls. Vai būs dzirdamas līdzi dziedamās un visiem zināmās un iemīļotās dziesmas?

– Tā būs Raimonda Paula mūzika, kā arī jauno laiku bigbenda skaņdarbi. Tas ir džezs, un džezs ir ritms, kuram dungot līdzi var ikviens. Ritms ir pulsācija. Ja cilvēki to sajutīs, mēs visi būsim uz viena viļņa un tad emocijas ies pa gaisu.

 

Vai ir vēl kādi pārsteigumi, kuriem var gatavoties?

– Noteikti tas, ka es nevis māžošos pa skatuves priekšu, bet būšu starp bigbenda mūziķiem (smejas). Bet, ja nopietni, džezs ir svētku un pārsteigumu žanrs, tur neko nekad nevar paredzēt, ir jāļaujas baudījumam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: