Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā oktobrī strādā rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji no Latvijas, Somijas un Krievijas.

Oktobrī Mājā no Latvijas ir šādi dzejnieki un rakstnieki: Aivars Eipurs, kas šoreiz plāno strādāt pie tulkojumiem no angļu un krievu valodām, Ingmāra Balode, kas tiek aicināta uz māju kā J. Baltvilka balvas ieguvēja, Gundega Repše, strādā pie romāna „Jauki Ļaudis”, Irina Cigaļska strādā pie jauna stāstu krājuma un Juris Zvirgzdiņš, kas raksta grāmatu par Rīgas vēsturi.

 

No ārzemju viesiem pirmo reizi ar Ziemeļu ministru padomes atbalstu ir somu rakstnieks Kristians Brands (Christian Brandt), kas raksta savu sesto romānu “Den osynlige”. Autora darbu fragmenti latviski būs lasāmi Mājas nākamajā gadagrāmatā. Oktobrī pirmo reizi būs arī krievu rakstnieks Mihails Koptevs (Михаил Коптев), kas raksta jaunu satīrisku grāmatu.

 

Atkal un atkal Mājā atgriežas citi ārzemju autori un tulkotāji, kā somu tulkotāja Mirja Hovila, kas plāno tulkot Vizmas Belševicas ”Billi” vai Mairas Asares ”Sieviešu zonu” un Seppo Hovila, kas raksta grāmatu par kuģošanas un dzelzceļa vēsturi Baltijas reģionā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: