Svētdien, 6. oktobrī, plkst. 17.00 teātra namā „Jūras vārti” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris Ventspils skatītājiem piedāvās smalku angļu komēdiju - Krievijas režisora Sergeja Golomazova iestudēto izrādi "Ceļš uz Duvru".

Lugu, pēc kuras motīviem veidota izrāde, sarakstījis Alans Aleksandrs Milns - cilvēks, kurš dāvājis pasaulei Vinniju Pūku. Izrādes režisors uzskata, ka lugas autors kā dramaturgs ir nepelnīti aizmirsts, jo Milns visiem asociējas tikai ar grāmatu "Vinnijs Pūks", bet Rīgas Krievu teātrī iestudētā luga ir klasisks angļu stāsts, kurā neiztikt bez angļu humora un detektīvelementiem.

 

Sergejs Golomazovs raksturojot izrādi saka: „Ceļš uz Duvru ir ceļš uz brīvību, vēlēšanos iemantot neatkarību un brīvību, vēlme kļūt par personību, cilvēka vēlme iemantot vērtības. Reizēm šīs ceļš mēdz būt pareizs, bet reizēm – kļūdains.”

 

Lomās Ventspils skatītāji redzēs Arni Līcīti, Juriju Safronovu, Jevgeņiju Korņevu, Anastasiju Timošenko vai Jūliju Berngardti, Danu Čerņecovu, Aleksandru Maļikovu, Aleksandru Golovanovu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: