30. septembrī plkst. 18 Jūras vārtu Mazajā izstāžu zālē tiks atklāta Valta Kleina fotogrāfiju izstāde "Patiesība un meli".

Valts Kleins (1960) ir fotogrāfs, kurš 1980. un 1990. gados bija pazīstams kā sociāli kritiskās dokumentālās fotogrāfijas pārstāvis. Viņš aktīvi piedalījās izstādēs Latvijā un ārpus tās. 1997. gadā Kleins nodibināja savu fotostudiju Secret Garden Studio un pazuda no mākslas fotogrāfijas skatuves, lai sevi veltītu tikai komerciālai fotogrāfijai. Šoreiz viņš atgriežas ar sēriju "Patiesība un meli".

Par darbu tapšanas procesu un iemesliem autors stāsta vairākās intervijās, ar kurām plašāk varat iepazīties žurnālos Fotokvartāls Nr.4(24) 2010. un Pastaiga jūlijs/augusts 2010, kā arī uzdot jautājumus fotogrāfam klātienē izstādes atklāšanas brīdī.

Valts Kleins: «Kad izlasīju kvantu fiziķa Boma pētījumu par to, ka šajā pasaulē nekas nav haoss, ka viss ir harmonija un mēs redzam tikai nelielu daļu no tā, es to ieraudzīju tajās noplukušajās sienās. Es sapratu, ka nav iespējams nošķirt patiesību no meliem. Piemēram, ka loterija nemeklē uzvarētāju, bet gan miljoniem zaudētāju, kas iemaksā naudu. To, ka zaudētāji un uzvarētāji ir viens un tas pats. Man bija svarīgi, ka fotogrāfijas nav inscenētas, mana izvēle bija tikai kadrējums.»

Izstāde būs apskatāma līdz 23.novembrim.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: