Ar lieliskiem panākumiem Ventspils zēnu kori Cēsīs piedalījās IX Latvijas zēnu koru salidojumā „Nāc ar puikām!”. Pasākumā ventspilnieki sevi pierādīja gan muzikāli, gan sportiski.

Salidojumā 1.pakāpes diplomus ieguva Ventspils 4.vidusskolas (diriģente Regīna Laure) un Ventspils Centra sākumskolas (diriģente Santa Treilība) zēnu kori. Savukārt, Ventspils 1.pamatskolas zēnu koris (diriģente Daina Balode) ieguva 2.pakāpes diplomus.

 

Augstās vietas ir liels sasniegums Ventspils koriem, jo kopā IX zēnu koru salidojums pulcēja 1800 dziedošu zēnu no 60 koriem. Lai kļūtu par salidojuma dalībnieku, vajadzēja apgūt 18 dziesmas un piedalīties kopmēģinājumos un konkursā, kurā kompetenta žūrijas komisija vērtēja zēnu kopā dziedāšanas prasmi, repertuāra apguvi un balsu saskaņu.

 

Ventspilnieki sevi pierādīja ne vien kā lieliskus koru dziedātājus, bet arī kā ļoti sportiskus jauniešus. Mēģinājumu starplaikos, sadarbībā ar Latvijas Basketbola federāciju un pēc virsdiriģenta Romāna Vanaga ierosmes, tika organizēts mini basketbola turnīrs „Dribl-Bums!”, kur divu dienu saspringtu sacensību rezultātā tika noskaidrotas sportiskākās koru komandas. Galveno balvu izcīnīja Ventspils Centra sākumskolas komanda „Ventiņi”, 2.vietā - Ventspils 1.pamatskolas komanda „Pļavasskola”.

 

Īpašu prieku un gandarījumu zēniem radīja sadziedāšanās ar iemīļotajiem māksliniekiem – Renāru Kauperu un Jāni Jubaltu. Koncerta izskaņā Renāra Kaupera un visu zēnu izpildījumā skanēja „Mana dziesma”. Tās emocionālais skanējums vienaldzīgu neatstāja nevienu.

 

Pilsētas zēnu koru augstais līmenis ir sasniegts pateicoties neatlaidīgam pedagogu, kā arī pašu koristu darbam. Lai sasniegtus augstus un ievērojamus rezultātus, koriem nācies cieši saliedēties, uzticēties saviem diriģentiem un ļoti daudz strādāt, lai pilnveidotu savu skanējumu.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: