Vakar Jaunrades namā Ventspils apvienotais koris virsdiriģenta Ivara Cinkusa vadībā, izskanot dzīves vitalitātes piestrāvotajai latviešu tautas dziesmai „Es izjāju prūšu zemi”, iedziedāja savus rakstus Ventspils pilsētas Dziesmu un deju svētku zīmē "Skaņu vijums vainagā".

Iedziedātās skaņu rakstu zīmes grafiskais atveids rotās arī Ventspils Dziesmu svētku karogu, kurš pilsētas augstākajā vietā uzvīsies mastā 30. jūnijā, laikā, kad saule būs visaugstāk zenītā. XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku atklāšanas dienā, pēc svētkiem veltītā dievkalpojuma Rīgas Domā, laikā no vieniem līdz diviem pēcpusdienā karogi uzvīsies ikvienā apdzīvotā vietā Latvijā.

 

2013. gada Dziesmu un deju svētku vadmotīvs ir "Gaisma līgo Latvijā" un par svētku simbolu izvēlēts vainags, kas sastāv no septiņām latviešu tradicionālām zīmēm, kas atbilst septiņām notīm, piemēram, Dieva zīme - DO, Māras zīme – RE, Laimas zīme – MI utt.. Spēlējot vai dziedot jebkuru melodiju, tehnoloģijas atpazīs skaņas un pārvērtīs tās noteiktās zīmju secībās, sakārtojot tās unikālā vainagā, kas ir neatņemams latviešu tradīciju un "līgo" simbols, svētku rota, kas apzīmē sauli, gaismu, pilnību un noslēgtu ciklu.

 

Ikviens var izveidot savu Dziesmu svētku zīmi, iedziedot kādu no interneta vietnē http://www.dziesmusvetki.tv/logo piedāvātajām vai paša izraudzītu dziesmu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: