Vakar Ventspils Kultūras centrā Ventspils vīru vokālais ansamblis ar jubilejas koncertu atzīmēja savu 45. dzimšanas dienu.

Koncertprogrammā līdzās vīru balsīm izskanēja arī draugu kolektīvu muzikālie sveicieni. Uzstājās dziesmu ansamblis „Ventiņ”, Puzes pagasta sieviešu vokālais ansamblis „Mežaroze”, Tārgales pagasta sieviešu vokālais ansamblis „Ziedu laiks” un Pastendes kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis „Harmonija”.

 

Augškurzemē senākajam vīru vokālajam ansamblim ir cienījama vēsture. Vīru vokālais ansamblis dibināts 1968. gadā un tā pirmā vadītāja bija Alīda Reimane, vēlāk to pārņēma Ilga Sīle, ilgus gadus vadīja Regīna Lapsiņa un nedaudz – Vairis Martinovskis. 40 gadus vīru vokālais ansamblis darbojās un kopa dziedāšanas tradīcijas Vārves pagasta paspārnē.

 

Kopš 2004. gada nogales ansambļa mākslinieciskās vadības stūre ir Angelikas Jansones-Grīnbergas rokās un vīri turpina dziedāt, kā Ventspils pilsētas kolektīvs, ienesot amatierkolektīvu radošajā apritē sev vien raksturīgu vīru dziedājumu, kuram ir cits spēks un cits skanējums. Vīru ansamblis dzied un priecē savus klausītājus ar daudzveidīgu repertuāru no lustīgas līdz sirsnīgai un smeldzīgai dziesmai.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: