11. novembrī Ventspilī visas dienas garumā notika vairāki Lāčplēša dienai veltīti pasākumi, kuru laikā bija iespēja atcerēties 1919. gada notikumus un godināt latviešu karavīrus.

Lielajā laukumā notika Valsts Robežsardzes, Zemessardzes, kā arī VUGD Ventspils daļas tehnikas un aprīkojuma izstāde.

Apskati foto!

 

Plkst. 14.00 par godu Lāčplēša dienai notika piemiņas brīdis Ventspils Meža kapos pie Baltā krusta, kas turpinājās ar gājienu līdz Latvju kareivju kapam.

Apskato foto!

 

Plkst. 18.00 Reņķa dārzā notika uguns zīmes veidošana, kur ikviens pilsētas iedzīvotājs bija aicināts piedalīties ar savu svecīti. Gaišo aktivitāti organizēja folkloras kopa „Laipa”, Ligitas Vaļukas vadībā.

Apskati foto!

 

1919. gada 11. novembrī Rīgā izšķīrās 1918. gada 18. novembrī dibinātās Latvijas Republikas liktenis. Neatkarīgās Latvijas valsts armija uzvarēja Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku. Pēc šīs kaujas kļuva skaidrs, ka Latvija ir nosargājusi savu neatkarību. Par godu Latvijas brīvības cīnītājiem šo dienu atzīmē kā Lāčplēša dienu.

 

Iedegsim svecīšu liesmiņas Latvijas brīvības cīnītāju piemiņai un būsim vienoti savā ticībā latviešu tautas spēkam, neraugoties uz grūtībām!

 

Lāčplēša dienas pasākumi notika ar Ventspils pilsētas domes finansiālu atbalstu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: