Šodien teātra namā "Jūras vārti" notiks konkursa "Profs 2012" Kurzemes pusfināls, kurā tiks noskaidroti darba tiesību un aizsardzības jomā erudītākie audzēkņi Kurzemē, informēja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) komunikācijas konsultante Evija Baula.

Konkursa Kurzemes pusfinālā piedalīsies pa vienai komandai no Cīravas arodvidusskolas, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma profesionālās vidusskolas, Laidzes Profesionālās vidusskolas, Saldus Profesionālās vidusskolas, Skrundas arodvidusskolas, Ventspils tehnikuma, kā arī divas komandas no Liepājas Valsts tehnikuma.

No 12. novembra līdz 22. novembrim Rīgā un Latvijas reģionos norisināsies pieci konkursa "Profs 2012" pusfināli, kuros par erudītākās komandas tituliem darba tiesību un aizsardzības jomā sacentīsies 36 Latvijas profesionālo skolu audzēkņu komandas. Konkursu jau sesto gadu organizē LBAS ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu.

Jauniešu zināšanas darba tiesību un drošības jomā tiks pārbaudītas dinamiskos un atraktīvos uzdevumos - komandas viktorīnā, darba instrukcijas sagatavošanā, komandām būs jāspēj aprēķināt arī darba algu un jāveic citi uzdevumi.

Dalībai katrā pusfinālā tika izvirzīta viena komanda no katras izglītības iestādes ar 10 audzēkņiem, kuri bija ieguvuši augstāko punktu skaitu starp saviem skolas biedriem, taču no dažām skolām, kuras bija uzrādījušas izcilus rezultātus, tika virzītas divas komandas jeb 20 audzēkņi.

Katra reģiona erudītākā komanda tiksies ar pārējo Latvijas reģionu labākajām komandām "Profs 2012" finālā, kas notiks 5. decembrī Rīgā. Labākās komandas dalībnieki saņems viedtālruņus, savukārt katra finālā iekļuvusī skola kā balvu saņems dāvanu karti datortehnikas iegādei.

LBAS rīko konkursu "Profs", lai veicinātu jauniešu izpratni par darba aizsardzību un citiem ar darba tiesībām saistītajiem jautājumiem. Piedalīties tajā katru gadu ir aicināti visu profesionālo izglītības iestāžu kursu audzēkņi.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: