27., 28. un 29. novembrī plkst. 18.00 teātra namā "Jūras vārti" pasākumu cikla "Kino vārti" ietvaros tiks demonstrēts pirmais Latvijas un Krievijas kopprojekts kino jomā - spēlfilma "Golfa straume zem ledus kalna". 27. novembrī pēc seansa tikšanās ar filmas režisoru Jevgeņiju Paškēviču.

Golfa straume zem ledus kalna" šopavasar tika atzīta par nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" labāko spēlfilmu. Festivālā "Lielais Kristaps" apbalvojumu saņēma gan filmas režisors, gan operators Gints Bērziņš, mākslinieki Jurģis Krāsons un Pāvels Parhomenko, kā arī skaņu režisors Anrijs Krenbergs.

 

Filma uzņemta krievu valodā pēc franču rakstnieka Anatola Fransa darbu motīviem. Tā ir savdabīga kolāža, ko veido vairāki mīlas stāsti, plaša mītisko tēlu kopa un divi idejiskie līmeņi - acīmredzamais un mītiskais. Visbeidzot tā ir mūžsena drāma starp Cilvēku un Dabu, kas ir nepiepildāma savās alkās radīt un iznīcināt. Filmas veidošanā piedalījušies aktieri un kino profesionāļi no Latvijas, Krievijas, Igaunijas un Lietuvas.

 

Šogad Nacionālā kino centra izveidotā ekspertu komisija izvēlējusies Paškēviča darbu Golfa straume zem leduskalna par nacionālo nomināciju Amerikas Kinoakadēmijas balvai Oskars.

 

Lomās: Ville Hāpasalo, Olga Šepickaja, Jurijs Curilo, Jekaterina Vilkova, Igors Čerņevičs, Vaida Butīte, Daņila Kozlovskijs, Anna Azarova, Lembits Ulfsaks, Regnārs Vaivars, Ļubomirs Laucāvičus, Natālija Čalaja, Aleksejs Serebrjakovs, Ksenija Rapoporta, Rēzija Kalniņa.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: