28. oktobrī plkst. 18.00 teātra namā Jūras vārti tiks izrādīta Rīgas Krievu teātra izrāde “Indrāni”.

Rūdolfa Blaumaņa lugas “Indrāni” (1904) pamatā ir divu paaudžu konflikts, dažādu paaudžu dzīves skatījuma dažādība, kas kļūst par savstarpējo nesaskaņu cēloni un noved līdz strīdam par mantojumu, kurš „atrisinās” , pateicoties viltus vēstulei...

Režisors – Elmārs Seņkovs
Scenogrāfs – Reinis Dzudzilo
Kostīmu māksliniece – Krista Dzudzilo
Komponists – Jānis Holšteins (Goran Gora)
Tulkotājs - Jurijs Kappe

Lomās: Leonīds Lencs, Svetlana Šiļajeva, Aleksandrs Maļikovs, Olga Ņikuļina, Dmitrijs Palēss, Anastasija Timošenko, Jeļena Sigova, Jekaterina Frolova, Oļegs Teterins un citi.

Savam pirmajam iestudējumam uz lielās skatuves Elmārs Seņkovs ir izvēlējies tos pašus jaunos māksliniekus, ar kuriem viņš ir strādājis pie projekta „Graņonka” – scenogrāfu Reini Dzudzilo un kostīmu mākslinieci Kristu Dzudzilo.

Elmārs Seņkovs: „Mūsu mērķis – izstāstīt sen visiem zināmo stāstu it kā no jauna; atrast risinājumu, kas aizraus skatītāju, bet ieinteresēt mēs vēlamies ar precīzu un jūtīgu psiholoģisku spēli. Aktieriem nāksies lauzt priekšstatus par tēliem un attīstīt katra tēla dramaturģiju līdz pēdējai niansei.

Mēs vēlamies likt uzsvaru uz divu laikmetu maiņu – jaunās paaudzes un jaunā laika ienākšanu, kas pieprasa pārmaiņas. Un uzdosim jautājumu: ko iesākt ar veco? Kā attiekties pret to, kas bijis? Savās alkās pēc Jaunā – ko mēs gaidām, ko vēlamies? Un, ja atbilde ir – „dzīves mīlestību”, „tuvāko mīlestību”, tad to būs ļoti grūti, tik grūti iemācīties...”

Foto: jurasvarti.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: