Vēsās Latvijas vasaras izskaņā pavisam siltu un dienvidniecisku gaisotni sadarbībā ar Francijas Kultūras centru koncertā Jūras vārtos uzburs Latvijā pazīstamais diplomāts un mūziķis Rolands Lappuķe kopā ar saviem domubiedriem Arni un Jāni Miltiņiem.

Žorža Brassensa fotogrāfijas un franču shanson latviešu dziesminieku izpildījumā un Rolanda Lappuķes atdzejojumos.

Rolanda Lappuķes repertuārs sakņojas bērnībā dzirdētajā mūzikas pasaulē un varētu teikt, ka tas veidojies dziļi personisku un intīmu iespaidu rezultātā.Koncertā Jūras vārtos dzirdēsiet, galvenokārt, Žorža Brasensa dziesmas, kura 90. dzimšanas jubileju un 30. nāves dienu atzīmēja pagājušajā gadā, kā ar Žaka Brela, Barbaras, Žorža Mustaki un Šarla Trenē kompozīcijas.

Kopš 1993. gada R. Lappuķe strādā Latvijas diplomātiskajā dienestā un ir bijis Latvijas valsts ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks gan Francijā, gan Portugālē. Ja līdz šim laika periodam Rolands Lappuķe veidoja savu dziesmu programmas un izpildīja franču komponistu kompozīcijas, tad ar diplomāta karjeras uzsākšanu dziesmu sacerēšanai vairs neatlika laiks. Tomēr dziedāšana reizēm palika kā krāšņs un iespaidīgs diplomāta instruments kultūras sakaru veidošanā starp daudzām pasaules tautām un valstīm.

Tikai pēc daudziem gadiem 2010. gadā diplomāts-mūziķis atsāka uzstāties ar koncertiem, kad tika uzaicināts piedalīties festivālā Bildes ar franču dziesmu programmu. Sekoja piedāvājums uzstāties Franču institūtā Madridē un 2012. gada Frankofonijas festivālā Mazajā Ģildē, Rīgā.

Pirms koncerta vakara viesiem būs iespēja apskatīt Žorža Brassensa fotogrāfiju izstādi, bet pēc tam ņemt dalību koncertā, kas tiks veidots intīmā noskaņā un skatītāji varēs izbaudīt franču kultūras gaisotni, skaistākās dziesmas par mīlestību un ļauties pārdomām par dzīves mainīgo dabu.

Pasākums notiks 6. septembrī plkst. 19.00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: