Lai patstāvīgi uzlabotu pasažieru apkalpošanas kultūru, kā arī celtu autobusu vadītāju profesijas prestižu un papildinātu autobusu vadītāju zināšanas ceļu satiksmes noteikumos, pasažieru pārvadāšanas noteikumos un citās ar tiešo darbu saistītās jomās, 28. augustā pašvaldības SIA „Ventspils reiss” rīko autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkursa 1. kārtu.

Konkursa programmā paredzēta gan autobusu vadīšanas praktisko iemaņu, gan ceļu satiksmes noteikumu zināšanu pārbaude. Praktiskajā konkursa daļā autobusu vadītāji veic elementus, ar kuriem profesionāls šoferis sastopas ikdienā: šķēršļu apbraukšana, autobusu gabarītu ievērošana, iebraukšana boksā uz remonta bedres, piebraukšana pie pieturas, apgriešanās braukšanai pretējā virzienā ierobežotā teritorijā u.tml. Katram autobusa vadītājam teorētiskajā pārbaudē jākārto CSDD tests. Uzrādot labus rezultātus, autobusu vadītājiem iespējams saņemt gan balvas, gan piemaksu par augstu profesionālo meistarību.

 

Konkursu nu jau var uzskatīt par tradicionālu, jo uzņēmumā tas notiek sesto gadu. Pieredze liecina, ka ar katru gadu rezultātiem ir tendence uzlaboties, kā arī ir tādi autobusa vadītāji, kuri visu laiku spējuši uzrādīt pārliecinoši labākos rezultātus. Līdzīgu pasākumu pirmsākumi meklējami vēl senākā pagātnē – 20.gs. 50.-60. gados, kad piedalīšanās tajos bija prestiža lieta. Mūsdienās šāda veida konkursi notiek arī citviet pasaulē, piemēram, SETRAS organizētais čempionāts autobusu vadīšanā un ekonomiskā braukšanā. Atjaunojot šo tradīciju Latvijā, pašvaldības SIA „Ventspils reiss” popularizē ideju par nepieciešamību atjaunot Autotransporta darbinieku dienu, kas pirmoreiz atzīmēta pirms vairāk nekā 35 gadiem un ko šodien atzīmē ne tikai pie mums, Latvijā, bet arī Lietuvā, Baltkrievijā, Ukrainā un Krievijā. Ļoti iespējams, ka pavisam drīz līdzās Skolotāju, Medicīnas un citu nozaru darbinieku svētkiem, būs arī Autotransporta darbinieku diena.

 

Pašvaldības SIA „Ventspils reiss” veic pasažieru pārvadājumus jau 15 gadus, veiksmīgi turpinot darbu, ko pirms 65 gadiem iesāka Ventspils ATU – 6, pēc tam „Ventspils auto”. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 150 strādājošo, no kuriem 83 ir tieši autobusu vadītāji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: