30. jūnijā Ventspils muzejā – Amatu mājā, Piejūras brīvdabas muzejā un Livonijas ordeņa pilī notiks Govju parādei pieskaņoti notikumi.

Vienīgās īstās govis 30. jūnijā Ventspilī varēs aplūkot Piejūras brīvdabas muzejā, kur tās no plkst. 10 līdz 18 ganīsies rijas tuvumā. Turklāt, govis nebūs ne raibās, ne brūnās, bet kārtīgās kurzemnieces - zilās, kuru izcelsme dainās tiek saistīta ar Jūras meitas ganāmpulku, kas esot palicis uz zemes, kamēr aizvainotā Jūras būtne (jo Zemes spēki neļāva ganīt savus lopu svešās ganībās) devusies atpakaļ jūrā. Lai govis nezaudētu savu izteiksmīgo krāsu, līdzās rijai varēs rosīties Lielo rudzupuķu darbnīcā, ielūkojoties rijā, iepazīt daudzveidīgo govju zvaniņu izstādi, bet plkst.14.30, 15.30 un 16.30 piedalīties akcijā Atrodi savu gotiņu!, kas nozīmēs ko līdzīgu izklīduša ganāmpulka savākšanai pa visu plašo Piejūras brīvdabas muzeja teritoriju.

Amatu mājā no plkst. 13-16 viesosies Piensaimniecības muzejs ar visu savu Raibo govi, kas ir apveltīta ar lielisko spēju izmēģināt vai atcerēties katra gribētāja slaukšanas prasmi. Amatu mājā noslēgsies maija sākumā notikušā govju fotoplenēra izstāde Govju portreti, kurā piedalījās: Sandijs Liepājnieks, Ance Ziobrovska, Aleksandra Sokure, Sandra Valdmane, Aivars Ķesteris un Juris Presņikovs. Izstādes norises laikā (no 7. maija līdz 30. jūnijam) skatītāji varēja balsot par sev tuvāko piena devējas portretu un plkst. 15 notiks vērtētākā govs foto apbalvošana. Cita veida skaistuma mīlētājiem tiek piedāvāta iespēja paganīties arī jaunajā Monmartrā - Amatu mājas pagalmā starp mākslas studijas VINcents gleznām.

Livonijas ordeņa pils un Mītiskā govs no plkst. 12-15 laipni aicinavisus tos, kas vēlas uzzināt par govju mītisko pagātni seno kultūru zemēs. Radošajās darbnīcās varēs ne tikai izgatavot papīra gotiņu vai masku pēc ēģiptiešu dievietes Hatoras un indiešu svētās radības govs Aditi līdzības, bet arī nogaršot Austrumos populāro dzērienu airanu. Pietuvināties grieķu mītiem varēs ar mūzikas palīdzību - darinot liras, apstiprināt iegriešanos četrus tūkstošus gadu tālā pagātnē notiks ar šumeru zīmogu palīdzību, kuros reiz bija attēlota cilvēces pirmā piena devēja. Mītiskās govs muzikālo vidi, plkst. 13 veidos perkusionists Dzintars Vīksna, un savu personīgo muzikālo noskaņu varēs radīt Govju zvaniņu darbnīcā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: