Ventspils muzeja Amatu mājā tika svinēta Ventiņdiena - ar ventiņu grāmatu lasīšanu, dzejas lasīšanu un virtuves baudīšanu.

Apskati foto!

Ventiņu pusi vislabāk raksturo paši ventiņi, kuriem ir sava valoda, savs laiks un sava nauda. Un savas būšanas, kurās naudu tērēt. Ventiņu dienā varēja baudīt gardo bukstiņu biezputru, tikpat gardu muti kā ventiņu valodu, atmiņu stāstus un dziesmas.

Apmeklētājus sagaidīja filologs Uldis Grinbergs ar godā celtajām grāmatām, kas izdotas ventiņu valodā, bet  Herberta Dorbes muzeja vadītāja Inese Aide izrādīja materiālus no muzeja krājumiem un stāstīja par literāro konkursu „Pe mums Ventiņes”.

Izstāžu zālē par īpašu ventiņu možumu gādāja aktrise Velta Skurstene, bet pagalmā atmiņu stāstus par ventiņu pusē piedzīvoto stāstīja Punkstiņu ģimene, un līksmas dziesmas dziedāja mūziķis Uldis Punkstiņš. Savukārt Senās skolas klasē kopā ar stāstnieci Līgu Reiteri varēja šķirstīt „Ventiņ vārdnic” un piedalīties ventiņu valodas stundā.

Pasākuma noslēgumā pagalmā uzstājās Spāres amatierteātris ar uzvedumu pēc Ilgas Dzintares un Kuraž Kriša darbiem ar ventiņu apziņu stprinošo nosaukumu - „Tā viš i, pasoul ap mums vien griežas”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: