Ventspils muzejs Starptautiskajā muzeju dienā – 18. maijā laipni ver visus savus namus bezmaksas ieejai un piedāvā vairākus pasākumus.

Livonijas ordeņa pilī 18. maijā no plkst. 14 līdz16 norisināsies turnīrs starp trim aktīvākajām klasēm, kas piedalījās un guva lielāko punktu skaitu konkursā Melnā sivēna balva. Konkurss norisinājās starp Ventspils skolu klasēm, kas mācību gada garumā apmeklēja muzejpedagoģiskās programmas Livonijas ordeņa pilī, sakrājot par katru apmeklējumu programmas karodziņu. Visaktīvākā izrādījusies Ventspils 1. pamatskola un trīs šīs skolas klases -2.a, 3.a un 3.b ieguvušas vienādus rezultātus. Tādēļ Ventspils muzejs savā svētku dienā pateicas visiem dalībniekiem un piedāvās trim laureātu klasēm izspēlēt turnīru savā starpā. Muzejs cer šo konkursu izvērst kā tradīciju un nākamajā mācību gadā aptvert arī Amatu mājas, Piejūras brīvdabas muzeja un Herberta Dorbes muzeja muzejpedagoģisko programmu piedāvājumu, noslēdzot konkursu Muzeju dienā 18. maijā.

Amatu mājā 18. maijā plkst. 16 notiks fotogrāfu plenēra fotoizstādes Govju portreti atklāšana. Plenēra piedalījās Sandijs Liepājnieks, Ance Ziobrovska, Aleksandra Sokure, Sandra Valdmane, Aivars Ķesteris un Juris Presņikovs. Izstādes norises laikā līdz pat 30. jūnijam - Govju parādes norisei Ventspilī, būs iespēja balsot par sev tuvāko/skaistāko Latvijas zilās, melnraibās vai brūnās portretu.

Rakstnieka Herberta Dorbes muzejā Senču putekļi plkst. 17 viesosies latviešu klasiķu literārās paaudzes rakstnieki - dzejnieks Imants Auziņš un viņa dzīvesbiedre tulkotāja Irina Cigaļska, kas veikusi daudzu pazīstamu literāru darbu tulkojumus krievu valodā, piemēram, Vizmas Belševicas romānu Bille (2000) un tā turpinājumus, Jāņa Jaunsudrabiņa romānu Jaunsaimnieks un velns u.c. Abi viesi ir ne tikai radījuši literāras vērtības, bet arī viņu meitas – dzejniece un atdzejotāja Irēna Auziņa un gleznotāja un dzejniece - Anna Auziņa ir pazīstamas un atzītas autores. Auziņi seniori Muzeju dienas pēcpusdienā lasīs dzeju un rosinās uz sarunu par Ventspils dzejniekiem vairākās paaudzēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: