Katru otro gadu pavasarī mūzikas mīļotājus Kuldīgā priecē Kārļa Davidova Starptautiskais čellistu konkurss un šogad tas izskanēja jau septīto reizi.

Konkurss šogad pulcēja 31 dalībnieku no deviņām valstīm – Igaunijas, Krievijas, Taizemes, Honkongas, Bulgārijas, Polijas, Spānijas, Francijas un Latvijas, tostarp Ventspils Mūzikas vidusskolu šajā konkursā pārstāvēja pedagoga Arimana Štrausa 3. kursa audzēkņi Sarma Gabrēna un Juris Kļaviņš, kurš kļuva par 2. vietas laureātu.

Jāatzīmē, ka tas ir ļoti augsts sasniegums, jo konkursam kopumā bija 3 kārtas un sarežģīta programma, savukārt konkursa dalībnieku sniegumu vērtēja kompetenta, profesionāla, starptautiska žūrija: profesore Eleonora Testeļeca no Latvijas, Stefans Popovs no Anglijas, Sergejs Roldugins no Krievijas un Jerūns Roulings no Nīderlandes.

Žūrijas pārstāvji atzīst, ka ir gandarīti, jo konkurss izaudzis ne tikai kvantitatīvi, bet arī kvalitatīvi. Lai arī  konkursa programma bija ļoti grūta un sarežģīta, tomēr konkursanti šogad parādīja izcilu sniegumu, kā arī augstu māksliniecisko un tehnisko sagatavotību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: