Svētdien no plkst. 11.00 līdz 17.30 Piejūras brīvdabas muzejā notiks Mazbānīša sezonas atklāšana.

Sezonas sākumu Mazbānītis sāks ar atgriešanos 20. gs. sākumā, jo visā vilciena sastāvā notiks stingra pasu kontrole (un ne tikai) kara vēstures klubu Redut un Latviešu karavīrs robežsargu uzraudzībā, Ugāles amatierteātris Ugāles drāma izklaidēs vilciena pasažierus muzeja stacijā, Lustīgais blūmīzeris spēlēs un piespiedīs citus gan dancot, gan spēlēties.

Notikums nevarētu notikt bez Latvijas Dzelzceļa ritošā sastāva servisa atbalsta. Nepacietīgākie pasažieri varēs mīt Velodrezīnu no depo līdz muzeja stacijai un atpakaļ, bet izsalkušie dabūs arī kādu gardu strebjamo no lielā katla.

Līdztekus aktīvajām norisēm, būs skatāmas arī vairākas jaunas izstādes. Kamēr vēl puķudārzi mostas, Dzirnavās ar krāšņajām ziedu gleznām viesojas māksliniece Zigrīda Ilenāne.

Piejūras brīvdabas muzeja administrācijas ēkā tikām skatāmi Tautas mākslas studijas Rīdze paraugi un padomi tekstilšķiedru krāsošanā ar augu krāsvielām, bet līdzās izvērsies Mazais kannu festivāls - krājuma priekšmetu izstāde, kas veltīta tik jaukajai un praktiskajai lietai – kanniņai. Sezona Piejūras brīvdabas muzejā sākusies arī ventiem.

Biļešu cenas un Mazbānīša kustības grafiku skatīt mājaslapā www.muzejs.ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: