Ventspils Mūzikas skolas Kora klases audzēkņu koris "Nošu planētas” diriģentes Rudītes Tālbergas un Anitras Niedres vadībā Starptautiskajā koru konkursā "Venezia in Musica 2012" novērtēts ar Zelta diplomu un Kvalitātes sertifikātu.

Tas dod iespēju korim piedalīties „Pasaules koru Grand Prix” konkursā, Pasaules koru Olimpiādē un Starptautiskajā koru čempionātā.

Ikgadējais Starptautiskais koru konkurss – festivāls Venēcijā notika no 29. aprīļa līdz 3. maijam. Pirmo reizi Ventspils pilsētas vēsturē bērnu korim “Nošu planētas” bija iespēja uzstāties Pasaules organizācijas „Interkultur”  konkursa atklāšanas koncertā „Palazzo del Turismo Lido di Jesolo”, kur tam uzgavilēja 38 kori un vismaz 1500 dziedātāji no visas pasaules.

Jauno konkursantu iespaidi:

Marta Liepiņa: Iespaidi man ir vislabākie. Gatavojāmies nopietni jau kopš ziemas. Sniedzām vairākus koncertus, un ļoti gaidījām lidojumu uz Itāliju. Mani ļoti iepriecināja mūsu kora savstarpējā draudzība. Prieks bija redzēt tādas pilsētas kā Milānu un Venēciju. Man ļoti patika uzstāties un dzirdēt, kā dzied citi kori. Līdz asarām biju aizkustināta par rezultātiem konkursā!


Monta Stepanova: Brauciens noteikti ir un būs neaizmirstams. Katra diena bija kā jauns pārbaudījums. Pirms konkursa bija liels uztraukums, jo sapratu, ka pārstāvu visu Latviju un jānodzied  godam.


Krista Šēniņa: Tā bija aizraujoša pieredze! Ne katram ir iespēja piedalīties konkursā, kurā piedalās puse pasaules! Konkursa laikā, kad dziedājām dziesmas, sajūtas bija vienkārši superīgas. Man bija liels prieks, uzzinot to, ka žūrijas pārstāvji bija pasaules vadošie diriģenti.


Kristīne Kunkule: Šis ceļojums man paliks atmiņā visu mūžu. Bija gan prieki, gan bēdas. Lai arī pirms konkursa bija satraukums, tomēr visjaukākās emocijas bija, kad uzzinājām konkursa rezultātus!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: