14. aprīlī plkst. 15.00 teātra namā „Jūras vārti” koncertā „Deju karuselis” skatītājiem par prieku dejos ansambļa „Liedags” četri jaunākās paaudzes deju kolektīvi, kuros deju soli Ingas Liepiņas vadībā apgūst dejotāji vecumā no 2 līdz 16 gadiem.

Raibi raibos deju rakstus svētku reizē palīdzēs ritināt viesi - Ogres kultūras centra bērnu deju kolektīvs „Pīlādzītis" (vadītāja Mārīte Baltā), Saldus kultūras centra bērnu deju kolektīvs "Dzīpars" (vadītāja Inese Buša), Nītaures vidusskolas deju kolektīvs  „Šurumburums" (vadītāja Lilita Jansone), Madlienas vidusskolas bērnu deju kolektīvs (vadītāja Agnese Lepse) un Siguldas 1. pamatskolas bērnu deju kolektīvs „Purenīte" (vadītāja Dzintra Fogele).

Deju ansamblis „Liedags”, kurā ir apvienojušies seši dažādu paaudžu deju kolektīvi, savas radošās darbības 20 gadu jubileju atzīmē ar vairākiem koncertiem. Jubilejas koncertu maratons iesākās ar atjaunoto deju uzvedumu „Sniegbaltīte un septiņi rūķīši”, kurš notika janvārī teātra namā „Jūras vārti” un ieguva nedalītu sajūsmināto dejas cienītāju atsaucību. Februārī kopā ar draugu kolektīviem no visas Latvijas, jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvu mazajā sadancošanas festivālā „Es varēju sadejot...”, tika gan dejots, gan arī dejotāji mērojās ar spēkiem sporta aktivitātēs.

13. maijā skatītājiem tiks piedāvāta koncerta programma „Pavasara riņķa dancis cauri Deju svētkiem”, kuras vadmotīvs būs atskats uz jau notikušajiem Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem, kā arī varēs iepazīt dejas no 2013. gada XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku repertuāra. Bet 2. jūnijā maratona noslēgumā notiks jubilejas „Galā koncerts”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: