Teātra namā „Jūras vārti” 30. martā ar krāšņu pirmizrādi „Tango ar Stroku” viesosies M. Čehova Rīgas Krievu teātris. Tango leģendu atveidos aktieris Jakovs Rafalsons.

Lomās: Leonīds Lencs, Veronika Plotņikova, Vadims Grosmans, Gaļina Rosijska, Igors Čerņavskis, Olga Ņikuļina, Jekaterina Frolova, Jevgeņijs Šurs, Sergejs Gorohovs, u.c. Izrādē nozīmīga loma ir deju orķestrim un tango dejotājiem

Rīga ir savāda pilsēta ar bagātu vēsturi, kas apvīta ar teikām un leģendām. Kāds gudrais ir teicis: „Tam, kurš mācēs izlasīt leģendu, tā atklās vairāk patiesības nekā vēsturiskā hronika.” „Tango karaļa” Oskara Stroka dzīves stāsts ir viena no tādām Vecrīgas leģendām.

Izrāde stāsta par slavenā latviešu komponista Oskara Stroka leģendām apvīto dzīvi un mūziķa gaitām. O.Stroks, kas tiek dēvēts par Tango karali, sava mūža laikā ir sarakstījis vairāk nekā 300 skaņdarbu. Komponists bieži ceļojis un uzturējies ārvalstīs. 30.gados viņa skaņdarbi tika ieskaņoti skaņuplatēs un piedzīvoja popularitāti visā pasaulē. Šī izrāde būs īpaši piemērota tiem, kas ir iecienījuši 20. gadsimta divdesmito un trīsdesmito gadu šlāgeru dziesmas Stroka komponējumos.

„Ak, šīs melnās acis!, Mēness rapsodija, Pēdējais tango, Saki, kāpēc? Šīs skumjās un aizrautīgās tango melodijas 30.gados plūda no restorānu un krodziņu logiem, skanēja deju zālēs un koncertzālēs. Eiropu iekaroja tango, kaislīgas mīlas un atteikšanās sāpju deja, kurā jūtas netiek slāpētas, bet izlokās karstās liesmās gluži kā dejotāju augumi.” 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: